Ga naar de homepage

Beoordelingen Lot

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Lot

Geert & Brigitte

Zeer mooi regio en sommige plaatsen geven een Toscaans gevoel ..

Janny Callenbach

Mooi, veel te zien

Paul Manshande

zeer mooie omgeving

Camping Lot Frankrijk

Als u kiest voor een kampeervakantie in Lot, bent u van een veelzijdige en ontspannen vakantie verzekerd. De Zuid-Franse ligging zorgt voor aangename temperaturen en in de heuvelachtige omgeving vindt u prachtige plaatsen als Rocamadour en Figeac. Kamperen in Lot kan daarnaast met CampingCard ACSI in het laagseizoen ook nog eens zeer voordelig.

Tips

•    Rocamadour
Rocamadour is een bijzondere stad die volledig tegen een rots aangebouwd is. In de stad vindt u veel karakteristieke huizen en kerken. Neem een kijkje bij de Porte du Figuier of ga met de Grand Escalier naar boven vanwaaruit u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

•    Wandelen
Dwars door heel Lot zijn wandelroutes uitgestippeld. Kleine wandeltochten van zo’n 3 km, of juist lange tochten van 16 km. Elke route heeft zijn eigen thema en brengt u langs de prachtigste stukjes natuur en de sfeervolste plaatsjes. Door Lot loopt ook een stuk van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela die u kunt volgen.

•    Véloroute
Door de vallei van Lot is een goed fietspad aangelegd, die u langs de wijngaarden en middeleeuwse stadjes van de regio leidt. Stop tussendoor bijvoorbeeld eens in Cahors of breng een bezoek aan het kasteel van Bonaguil. De lokale wijnen uit Lot zijn daarnaast ook het proeven waard!

Voordelig kamperen in Lot

Kamperen bij een oude watermolen of bij een typisch Franse boerderij; in Lot is het allemaal mogelijk. Er zijn talloze pittoreske campings waar u met CampingCard ACSI voordelig kunt kamperen in het laagseizoen, maar waar u wel het comfort en de luxe van het hoogseizoen ervaart.

Truffel

Dé delicatesse van deze streek is zonder meer de truffel. Deze zwamsoort groeit onder de grond, op de wortels van sommige bomen. De truffel is er in verschillende soorten, zoals de zwarte truffel, witte truffel of wintertruffel. In Lot vindt u deze zwam in de omgeving van de stad Lalbenque. Van december tot en met maart is er markt in deze stad, waar u de truffels dan ook kunt kopen. Tevens zijn er vele restaurantjes en boerderijen in de buurt waar u deze delicatesse kunt proeven.

Het weer

Gedurende het hele jaar is het in Lot lekker weer. Niet alleen ’s zomers, maar ook in het voor- en najaar zijn de temperaturen ook nog ruim boven de 20 graden. De ideale kampeerbestemming voor een voordelige vakantie in het laagseizoen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd