Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in de Champagne-Ardennes

De meest onderschatte regio wat betreft kamperen in Frankrijk is misschien wel Champagne-Ardennes. Geheel ten onrechte - een vakantie op één van de campings in de Champagne-Ardennes is juist zeer de moeite waard -, want het gebied is rijk aan natuur, tradities en... champagne!

Kamperen in de Champagne-Ardennes: bruisend als de beroemde drank zelf

In het heuvelachtige noorden overheersen de dichte bossen en rotsformaties, waar wandelaars regelmatig everzwijnen en herten tegenkomen. Een bijzonder uitstapje vanaf uw camping in de Champagne-Ardennes is de parel Charleville-Mézières, met zijn beeldschone Place Ducale en befaamd als wereldhoofdstad van de marionetten.

Meer naar het zuiden ten opzichte van de campings in de Champagne-Ardennes wordt het landschap opener en gaan de heuvels over in glooiingen waar u vanaf de camping in de Champagne-Ardennes heel goed met de fiets terecht kunt. Breng tijdens uw kampeervakantie in de Champagne-Ardennes ook eens een bezoek aan Epernay, de hoofdstad van de champagne.

Nu u toch in de Champagne-Ardennes aan het kamperen bent, bezoekt u vast ook het historische Reims, met de indrukwekkende 13e eeuwse gotische kathedraal. Vergeet tijdens uw kampeervakantie in de Champagne-Ardennes ook de oude stad Troyes niet, met een gerestaureerd 16e eeuws centrum en in de nabijheid drie grote meren: Lac du Temple, Lac d'Orient en Lac du Der-Chantecoq.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd