Ga naar de homepage

Camping Vosges Frankrijk

Vosges ligt in het noordoosten van Frankrijk en is vooral bekend om zijn gelijknamige bergketen (in het Nederlands ‘de Vogezen’). Dit prachtige bosrijke berggebied is een heerlijke plek voor een actieve vakantie in het laagseizoen. En met CampingCard ACSI kunt u er ook nog eens voordelig kamperen.

Tips

Naast fietsen (in het mooie Gérardmer kunt u elektrische mountainbikes huren!) en wandelen zijn er in Vosges ook vele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Hieronder enkele tips.

•    De Kathedraal van Saint-Dié, gelegen in de plaats Saint-Dié-des-Vosges, is afkomstig uit de 12e eeuw. Deze van oorsprong romaanse kathedraal is door de jaren heen vaak gerestaureerd en uitgebreid, waardoor een aparte mengeling van stijlen is ontstaan.

•    In de mooie stad Épinal is veel te zien. Het kasteel van Épinal bijvoorbeeld, een ruïne die op een heuvel ligt en de stad overziet. Maar wanneer u in Épinal bent, moet u vooral eens naar het Musée de l’Image gaan, waar de visitekaartjes van de stad te vinden zijn: de vrome en heroïsche kleurenprenten waarmee Épinal bekend is geworden.

•    In het museum en gedenkgebouw Mémorial de l’Alsace-Moselle krijgt u op interactieve wijze alles te weten over de geschiedenis van de Vosges vanaf 1870 tot nu. Hierbij wordt vooral de Tweede Wereldoorlog belicht. Een leerzame ervaring in een prachtig natuurgebied.

Voordelig kamperen in Vosges

De CampingCard ACSI-campings in Vosges zijn talrijk. Veel keuze dus! Ook in prijsklasse heeft u veel om uit te kiezen, maar weet wel dat u op elke camping in het voor- en naseizoen met uw CampingCard ACSI voordelig kunt kamperen.

De Maagd van Orléans

Een van de bekendste inwoners van Vosges is Jeanne d’Arc. Deze nationale heldin werd waarschijnlijk in 1412 geboren in het plaatsje Domrémy (nu Domrémy-la-Pucelle). Haar geboortehuis staat na al die jaren nog overeind en is nu een bezienswaardigheid. Ook de 19e-eeuwse basiliek van Bois-Chenu, gebouwd ter ere van Jeanne d’Arc – en niet ver van haar geboortehuis – is een bezoekje waard. De basiliek staat op de plek waar Jeanne d’Arc de stemmen van heiligen gehoord zou hebben die haar aanspoorden Frankrijk te redden van de Engelsen.

Het weer

In Vosges is het weer eigenlijk het hele jaar door mooi. Ook in het laagseizoen kunt u dus met volle teugen genieten van de natuurpracht in de Vogezen. De herfst geeft de uitgestrekte bossen de mooiste kleuren en ook in de warme lentezon is het heerlijk wandelen of fietsen in de bergen en om de schitterende meren van Vosges.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd