Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Hongarije

Het vakantieland dat de afgelopen jaren enorm in opkomst is gekomen, is Hongarije. En terecht! Het land kent een rijke geschiedenis, heeft een prachtige hoofdstad en kan trots zijn op haar mooie stranden rondom het Balatonmeer. De Hongaarse prijzen liggen daarnaast wat lager dan in de meeste Europese landen. Nog voordeliger wordt het als u in het laagseizoen met korting kampeert met de CampingCard ACSI.

Tips wanneer u gaat kamperen in Hongarije:

•    Goulash
De Hongaarse keuken typeert zich door stevige, volle gerechten en kent invloeden van de Turkse en Oostenrijkse culinaire traditie. Een alom bekend voorbeeld uit de Hongaarse keuken is natuurlijk de goulashsoep, die gelukkig ook buiten Hongarije verkrijgbaar is, maar de echte, traditionele goulash smaakt toch het allerlekkerst in Hongarije zelf. 

•    Donau
Vanuit Oostenrijk slingert de Donau Hongarije binnen. Langs de rivier rijzen mooie heuvels op met grasland en uitgestrekte bossen. Het gebied rond de Donau is ideaal voor het maken van lange fietstochten en wandelingen. Prettige bijkomstigheid is dat het niet echt bergachtig is, waardoor u niet constant hoeft te klimmen. 

•    Pècs
Hongarije kent een aantal prachtige, historische steden. Naast Boedapest, is Pècs ook een aanrader. Het is verbazingwekkend hoeveel er in dit kleine stadje te zien is. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de mooie Dom, geniet van de Turkse invloeden op het Széchenyi-plein en laat u verrassen door het mediterrane straatbeeld. De cultuurliefhebber kan zich te goed doen aan het brede aanbod aan musea, zoals het Csontváry Museum, waarin werken van de Hongaarse expressionist Tivadar Kosztka Csontváry worden tentoongesteld.  

Voordelig kamperen in Hongarije

De meeste Hongaarse campings concentreren zich rondom het grote Balatonmeer. Logisch, want aan dit mooie meer is het goed toeven! Naast het campings bij het Balatonmeer, zijn ook meer  goede campings te vinden waar u voordelig kunt kamperen met CampingCard ACSI voor een vast tarief per nacht. Groot pluspunt aan de Hongaarse campings is de gastvrijheid waarmee het personeel u op de camping verwelkomt. 

Hongaarse wijnen en pittige paprika's

Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar Hongarije is een echt wijnland. De glooiende heuvels en de nodige zonne-uren zorgen er samen voor dat er fameuze Hongaarse wijnen tot stand komen. Vooral lekker om te combineren met bijpassende streekgerechten. In veel van die streekgerechten worden paprika’s gebruikt om het gerecht op smaak te brengen. Hongarije kent paprika’s in allerlei kleuren, smaken en vormen. De paprika is tevens een van de producten die nog afstamt uit de tijd van de Turkse bezetting. 

Weer

Hongarije kent gedurende het hele jaar zeer aangename temperaturen. Met zo’n 2000 zonne-uren per jaar en een gemiddelde van 22 graden in mei en september is het een ideaal land voor een zonnige wandel- of fietsvakantie in het laagseizoen. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd