Ga naar de homepage

Camping Pyreneeën Frankrijk

Tussen Frankrijk en Spanje strekt zich een ruig en ongerept gebied uit van bergen, heuvels en plateaus. De Pyreneeën vormen in wezen één reusachtig natuurreservaat. De natuurparken die hier liggen, zijn dan ook populair bij wandelaars en rust- en stiltezoekers. U kampeert in een schilderij. Vanaf de camping kunt u fantastische trips maken. Met een goede conditie, goed materiaal en een goede kaart kunt u overal terecht in dit indrukwekkende filmdecor.

Tips

•    Cirques
De landschappelijk mooie cirques (keteldalen) aan de Franse kant van de Pyreneeën zijn komvormige, halfronde verzamelbekkens van de gletsjers uit de ijstijd. Dit betekent schitterende tochten langs rivierdalen, die zich vanuit de Hoge Pyreneeën naar het laagland langzaam verbreden. Vanaf Cirque de Gavarnie is het maar een steenworp naar Lourdes.

•    Lourdes
Lourdes is de grootste katholieke bedevaartplaats van Frankrijk. De vesting van Lourdes biedt een prachtig uitzicht over de vallei en de nabijgelegen bergen. Lourdes is het levende bewijs dat geloof, hoop en liefde uitstekend te combineren zijn met efficiëntie en handel. Als u toch in de buurt bent, moet u het eigenlijk wel gezien hebben.

•    Pic du Jer 
Net buiten Lourdes ligt op zo’n 1000 meter hoogte de Pic du Jer. Hij is te voet te bestijgen, maar met de kabelbaan bent u zo boven en dan is het nog een kwartiertje lopen naar de top voor een prachtig uitzicht.

•    Grotten van de wolf 
In de onmiddellijke omgeving richting Pau ligt het Lac des Lourdes, een van de grootste meren van de Pyreneeën, omgeven door pijnbossen. Hierin zijn grotten te vinden, Les Grottes du Loup. Deze ‘grotten van de wolf’ bestaan uit verschillende kamers waarin stalactieten en stalagmieten weer voor een heel ander landschap hebben gezorgd.

Andorra

Dwergstaat Andorra is een paradijs voor wandelaars. De keuze aan wandelpaden is groot en in de berghutten kunt u gratis overnachten. De hoofdstad van Andorra is een belastingparadijs, waar u voordelig parfum, drank en elektronische snufjes kunt aanschaffen. De winkels rijgen zich aaneen en als u moe bent van het geslenter, kunt u zich laven in een thermaal zwembad met bubbelbaden en kunt u weldadige behandelingen ondergaan. In het historische dorpje Llorts vindt u de authentieke huizen van Andorra.

Voordelig kamperen

In de kustgebieden van de Méditerranée en aan de Atlantische kust barst het van de campings. In het bergachtige gebied van de Pyreneeën is een concentratie van campings in de ruime omgeving van Lourdes. Aan de kust vindt u de grotere familiecampings, in de Pyreneeën zelf meer de kleinere campings, gezellig met vriendelijke gastheren en -vrouwen, met prima voorzieningen en vooral gericht op rustzoekers. Wilt u voordelig kamperen in de Pyreneeën, dan heeft u dus keuze genoeg.

Het klimaat in de Pyreneeën

Het klimaat wordt sterk beïnvloed door het ruige gebergte. Hier schijnt vaak de zon en de temperaturen zijn veelal aangenaam. De lente is uitermate geschikt voor wandelaars, aangezien de zomer die zich dan al een beetje aankondigt met temperaturen tot boven de 20°C. Als het overdag erg warm wordt, dan kunt u er zeker van zijn dat de nachten een aangename verkoeling brengen. Ook de herfst is prachtig. De ‘indian summer’ is overal aanwezig en brengt mooi licht en milde temperaturen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd