Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Limousin

Als u op zoek bent naar een traditionele plek om rustig vakantie te vieren midden in de natuur, moet u op een camping in Limousin zijn. De campings in Limousin zijn omgeven door bomen, water en frisse lucht: precies wat u zoekt!

Kamperen in Limousin: de verleiding van rust

De Franse streek Limousin ligt aan de westkant van het Centraal Massief. Door de vele rivieren en meren kunt u vanaf uw camping in Limousin vele watersporten beoefenen. Wat dacht u van kanoën, windsurfen en zeilen op de Dordogne, de Vienne of het Lac de Vassivière? Langs de waterkant kunt u zeer goed fietsen en wandelen.

Kamperen in Limousin betekent genieten van het leven op het Franse platteland en de natuur. Centraal ligt het Plateau de Millevaches. Een hoogvlakte waar diverse bronnen zijn en waar riviertjes en rivieren hun oorsprong vinden. De weggetjes in Limousin kronkelen door het golvende landschap. Onderweg zult u kastelen en prachtige middeleeuwse dorpen tegenkomen.

In Limousin liggen meerdere dorpjes die de titel 'mooiste dorpen van Frankrijk' hebben gekregen, zoals Curemonte, Turenne, Mortemart en Collonges-la-Rouge. Deze laatste is zeker de moeite waard om te bezoeken vanaf uw camping in Limousin. Collonges-la-Rouge is bijna helemaal opgetrokken uit purperrode zandsteen en wordt ook wel liefkozend 'Robijn van Frankrijk' genoemd.

Tijdens uw kampeervakantie in Limousin kunt u bovendien genieten van de tradities van de handwerkslieden. Ga vanaf uw camping in de Limousin bijvoorbeeld eens een dagje naar Limoges, de hoofdstad van het porselein. Tulle is de hoofdstad van de accordeon en ook leuk om te bezoeken als u op een camping in de Limousin verblijft.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd