Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2021 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Populaire bestemmingen Portugal

Toon meer regio's in Portugal

Alle regio's

Populaire campings Portugal

Camping Turiscampo

Camping Turiscampo

 • 20
 • 2591

In het zuidwesten van Portugal ligt Camping Turiscampo. Deze zeer luxe familiecamping beschikt over mooie accommodaties en net aangelegde kampeerplaatsen. De minisupermarkt heeft een ruim...

Vakantiethema's Portugal

Toon meer vakantiethema's

Campings in Portugal

Portugal, het land van ontdekkingsreizigers, zandstranden en mooie campings. Met zijn afwisselende natuur en cultuur-historische rijkdom is Portugal een heerlijk vakantieland. En natuurlijk mogen we de zon niet vergeten. Die schijnt hier namelijk volop. Maar zon of niet, genieten kun je in Portugal het hele jaar door. Zeker met CampingCard ACSI, waarmee je in het laagseizoen voordelig kunt kamperen. 

Tips Portugal

●    Lissabon is het toonbeeld van de pracht en praal van de Portugese geschiedenis. Neem bijvoorbeeld het Hiëronymietenklooster, gebouwd in de weelderige en typisch Portugese Manuelstijl. Deze laatgotische bouwstijl is vernoemd naar de machtige koning Emanuel I en is beïnvloed door de vele ontdekkingsreizen. De stijl bevat decoratieve elementen als zeeschelpen en scheepsankers. In de naastgelegen Santa Mariakerk liggen leden van de koninklijke familie begraven, alsmede de belangrijke ontdekkingsreiziger Vasco da Gama en de grote dichters Luís de Camões en Fernando Pessoa.

●    Niet heel ver van Lissabon ligt het klooster van Batalha. Ook dit klooster heeft kenmerken van de karakteristieke Manuelstijl. Het is gebouwd om de slag bij Aljubarrota te herdenken, een strijd tussen Castilië en Portugal, die in 1385 door de troepen van koning Johan van Portugal werd gewonnen. De bouw van het klooster heeft meer dan een eeuw geduurd. Gedurende die tijd werden maar liefst vijftien architecten versleten. 

●    Op een heuveltop in het prachtige plaatsje Sintra ligt het paleis van Pena. Dit eclectische en kleurrijke gebouw begon in de middeleeuwen als kapel en is door de eeuwen heen uitgebouwd tot een sprookjesachtig paleis. Ook de vergezichten en de omringende natuur zijn magisch. Alle bovenstaande gebouwen behoren tot de zeven wonderen van Portugal, een zevental architectonische hoogstandjes.

Voordelig kamperen in Portugal

De Portugese camping is relatief goedkoop, zeker wanneer u er met uw CampingCard ACSI met korting kampeert. In het laagseizoen zijn de campings vaak rustig, waardoor u in alle kalmte kunt genieten van de wonderlijke natuur en de heerlijke streekgerechten. Daarnaast heeft het hartelijke personeel alle tijd om het u naar uw zin te maken.

Melancholische mediterrane muziek

Fado is een van Portugals belangrijkste culturele erfgoederen. De naam fado stamt af van het Latijnse fatum, wat (nood)lot betekent. Waarschijnlijk is deze melancholische muziekstijl ontstaan aan het begin van de negentiende eeuw, in de arme wijken van Lissabon. Fado is wereldberoemd geworden door de zangeres Amália Rodrigues, die opgroeide in armoede en begon te zingen op straat, om uiteindelijk uit te groeien tot wereldster en de verpersoonlijking van de Portugese volksmuziek. Ondanks de gedaalde populariteit van fado na Rodrigues’ overlijden in 1999, leeft de muziek immer voort in de harten van de Portugezen. 

Klimaat in Portugal

Het mediterrane klimaat maakt dat Portugal een ideaal (strand)vakantieland is. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 40 graden, maar door de lage luchtvochtigheid voelt het niet snel onaangenaam of benauwd. In het noorden van Portugal is het meestal iets minder warm. Langs de kust en in het zuiden valt niet alleen in de zomer, maar ook in de rest van het jaar weinig neerslag. In de winter zijn de temperaturen er aangenaam, waardoor Portugal een heerlijk land is om ook in het laagseizoen de kampeervakantie door te brengen. 

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd