Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Spanje

Spanje heeft een eindeloze kuststrook met palmbomen en diepblauwe zee en rustieke binnenlanden. Dat maakt het voor velen aantrekkelijk om te kamperen. Met een gemiddelde temperatuur van 19 graden Celcius in het laagseizoen is het een prima vakantieland waar u met de CampingCard ACSI voordelig kunt kamperen. 

Tips 

-    Las Médulas
Dit gebergte was oorspronkelijk een goudmijn ten tijde van het Romeinse Rijk. Tegenwoordig is het een van de beroemdste natuurparken van Spanje. Het rode gesteente steekt af tegen de groene heuvels. Tussen deze grootse rotsformaties vindt u diverse wandelroutes die u over het gebergte heen leiden. Onderweg wandelt u langs machtige kastanjebomen die honderden jaren oud zijn. 
-    Andalusië
Andalusië is de meest zuidelijke streek van Spanje. Hier kunt u in het najaar en voorjaar prachtige fietstochten maken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de stad Sevilla, gelegen aan de rivier  Río Guadalquivir. Kenmerkend aan de stad zijn haar schitterende patio’s en de kathedraal. Vanuit Sevilla kunt u eventueel uw tocht vervolgen langs de Rio Guadalquivir richting Italica, waar u oude Romeinse ruïnes kunt bezichtigen. 
-    Don Quichot
In de regio Castilië-La Mancha staan de authentieke windmolens uit de beroemde roman Don Quichot de la Mancha, geschreven door Cervantes. Vanuit de oude stad Toledo loopt een prachtige wandelroute in een landelijke omgeving waar u deze windmolens treft.

Voordelig kamperen in Spanje    

Aan de Spaanse Costa Brava kampeert u voordelig aan de romantische Spaanse stranden. Op het eerste gezicht een ontspannen vakantiebestemming, maar aan deze kuststrook vindt u ook activiteiten in overvloed, zoals zwemmen en duiken. Voor de avontuurlijke kampeerder biedt de diversiteit van het binnenland een scala aan mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld op ontdekkingstocht door middeleeuwse dorpjes als Aínsa en Miranda del Castañar.

Net zo variabel als het Spaanse landschap, zijn de Spaanse campings. Langs de stranden vindt u de grotere en luxe campings waar u met uw CampingCard ACSI voor een goedkoop tarief kunt kamperen. Wanneer u meer uit bent op een rustige, intieme campings, zijn de kleine campings meer landinwaarts een goede keuze. 

De Spaanse keuken

In Spanje speelt eten een grote rol. Typisch Spaans gerechten zijn bijvoorbeeld de paella; een rijk gevuld gerecht met saffraanrijst en onder andere zeevruchten en kip. Ook erg bekend zijn de tapas. Door verschillende van deze kleine, smaakvolle gerechten (zoals Spaanse ham, olijven en worst) te bestellen krijgt u al snel een beeld van de Spaanse keuken. 

Voor Spanjaarden is het gebruikelijk om gemiddeld vier keer per week buiten de deur te eten. Ze eten het liefst twee keer per dag warm, om 15:00 en 22:00 uur, en nuttigen graag, ook om 15:00, een glas wijn bij het eten. 

Weer

Gedurende het hele jaar is het relatief warm in Spanje. In de lente en het najaar liggen de temperaturen nog zo rond de 19 graden Celsius, wat het land zeer geschikt maakt voor een actieve wandel- of fietsvakantie. Voor wie graag overwintert in Zuid-Europa is Spanje een goede optie. Met name in Zuid-Spanje zakken de temperaturen dan gemiddeld niet verder dan 10-15 graden Celsius.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd