Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Provence-Alpes-Côte d’Azur

Kamperen in de Provence, zuidelijke Alpen of Côte d'Azur betekent kamperen in een aantrekkelijk landschap van middeleeuwse, historische steden (Avignon) en mooie natuur. In dit prachtige deel van Frankrijk is veel te ontdekken. Maar een dagje camping is ook leuk, want de campings in Provence-Alpes-Côte d’Azur zijn van een hoog niveau en beschikken bijna allemaal over een zwembad met glijbanen.

Kamperen in Provence-Alpes-Côte d’Azur: geurige lavendelvelden en kleurige zonnebloemen

Het zuidelijke deel van de Alpen met zijn bergketens en gletsjers gaat over in de glooiende heuvels van de Provence met geurige lavendelvelden en kleurige zonnebloemen. Een rondreis door de Franse Alpen is een goede manier om kennis te maken met deze mooie streek. In dit gebied in het zuidoosten van Frankrijk is het goed toeven op de camping. Zeker als u voor een sportieve kampeervakantie naar de Provence-Alpes-Côte d’Azur gaat.

Bezoek de grootste kloof van Europa, de Gorges du Verdon. Deze canyon heeft een lengte van 25 kilometer en is uitgesleten door de rivier Verdon. Rondom de Grand Canyon du Verdon kunt u wandelen, bergbeklimmen en raften. U kunt ook een autoroute volgen met mooie uitzichten over de kloof. De camping in de Provence-Alpes-Côte d’Azur kan u informeren over de mogelijkheden in het gebied.

In de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur zijn nog veel resten te vinden uit de Romeinse tijd. Bezoek in dit kader Vaison-la-Romaine. Ook in andere stadjes als Arles en Orange zijn amphitheaters te vinden. Een stad die zeker niet op uw lijstje mag ontbreken is Avignon. Deze, vroeger pauselijke, stad beschikt over talloze monumenten waaronder het Paleis van de Pausen (Palais des Papes). Daarnaast is dit de stad met de brug uit het liedje 'Sur le pont d'Avignon'

Als u een dagje wilt relaxen, zak dan vanaf de camping in de Côte d’Azur verder af naar het zuiden. De zonnige stranden van de Côte d'Azur liggen op u te wachten.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd