Ga naar de homepage

Camping in de Provence Frankrijk

U heeft ze waarschijnlijk weleens in films gezien: de uitgestrekte lavendelvelden, vol met die schitterende paarse bloemen. Dat is nou de Provence. De mediterrane zon, de kleurrijke lavendel, de diepblauwe Middellandse Zee en zijn Côte d’Azur; kamperen in de Provence is genieten van de natuur. Ook in het laagseizoen, wanneer u er met CampingCard ACSI voordelig kunt kamperen. De lange nazomer en vroege lente zorgen ervoor dat u zich over het weer geen zorgen hoeft te maken.

Actief in de natuur

U kunt ook op een sportieve manier genieten van de Provençaalse natuur. De Provence is een uitstekend wandel- en fietsgebied, ook voor de getrainde fietser. Zo kunt u de ruige Mont Ventoux bedwingen, de mythische wielrenberg met zijn maanlandschap, waar honderden wielrenners bijna elk jaar tijdens de Tour de France overheen snellen.

Ook de waterliefhebber is in de Provence op de juiste plek. De rivier de Verdon biedt veel mogelijkheden, of u nu een rustig boottochtje wilt maken of, iets ruiger, wilt raften. En ondertussen kunt u genieten van de indrukwekkende Gorges du Verdon, de tweede grootste kloof in Europa.

Stedentrips in de Provence

Ook de enthousiaste cultuursnuiver kan zijn hart ophalen in de Provence. Het gebied kent vele prachtige steden, alle met een geheel eigen karakter, die u tijdens uw kampeervakantie in de Provence gezien moet hebben. Hier enkele daarvan.

•    Marseille
Vooral de oude haven van Marseille is een mooie bezienswaardigheid van deze (qua inwonersaantal) op een na grootste stad van Frankrijk. Maar ook het Palais Longchamp en de basiliek Notre Dame de la Garde zijn absoluut een bezoekje waard.

•    Avignon
In de 14e eeuw was Avignon het centrum van de religieuze wereld. Maar liefst zeven opeenvolgende pausen leefden toen namelijk in het pauselijke paleis van Avignon, het grootste gotische paleis ter wereld.

•    Arles
Misschien kent u Arles al een beetje door de schilderijen van Van Gogh, die in de stad een inspiratiebron vond voor een paar van zijn belangrijkste werken. Geen wonder, want Arles is prachtig. Ten tijde van het Romeinse Rijk was Arles een belangrijke stad. Dit is nog goed te zien aan de mooie Romeinse overblijfselen: het amfitheater, de thermen, het theater en nog meer. Even buiten de stad kunt u de 10e-eeuwse abdij van Montmajour bezoeken. Een heerlijke plek voor wat rust.

Wijnverleiders

De Provence is hét gebied voor de wijnliefhebber. Of u nu een beginneling bent of al een ware professionele wijnproever, de Provence heeft altijd wel een glaasje lekkere wijn voor u. Bezoek eens een van de vele wijnhuizen of -kelders die de Provence rijk is en laat u verleiden tot een heerlijke rosé.

Voordelig kamperen in de Provence

De Provence komt wat betreft oppervlakte ongeveer overeen met de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur en omvat de departementen Var, Bouches-du-Rhône, Alpes-de-Haute-Provence en delen van Alpes-Maritimes en Vaucluse. (linken) Genoeg gebieden en genoeg campings om uit te kiezen dus! Op alle CarmpingCard ACSI-campings in al deze departementen kunt u in het laagseizoen goedkoop kamperen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd