Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Picardië

De campings in Picardië liggen tussen de noordelijke Franse kust en Parijs. U treft in Picardië een 80 kilometer lange kuststrook met enkele prachtige kliffen aan, glooiend achterland bedekt met bossen en akkers, en vele waterwegen. Kamperen in Picardië betekent genieten van de rijke historie van deze prachtige streek.

Kamperen in Picardië: kastelen, burchten en kathedralen

In Picardië, de noordelijke streek tussen de rivieren de Marne en de Somme, is Frankrijk ontstaan: hier streken de Franken neer. De vele kastelen zijn een overblijfsel van de Franse adel, die graag in Picardië kwam. Kastelen als Pierrefonds, Compiègne en Chantilly zijn omringd door een glooiend landschap met dichte wouden en mooie tuinen.

Als u van tuinen houdt, dan is tijdens uw kampeervakantie in Picardië een bezoek aan Les Jardins de Valloires aan te raden. Deze abdijtuin is aangelegd door de beroemde tuinarchitect Gilles Clément. Bijzondere flora en fauna kunt u eveneens tegenkomen in het natuurreservaat Parc de le Marquenterre. Meer dan 320 vogelsoorten nestelen hier in de duinen, bossen en moerassen.

Vanaf uw camping in Picardië kunt u meerdere gotische kathedralen bezoeken. Die van Beauvais staat bekend als de hoogste van Frankrijk. De Cathédrale de Notre Dame in Amiens, de hoofdstad van Picardië, staat op de Unesco werelderfgoedlijst. In Amiens in het stadsdeel Saint-Leu kunt u lekker slenteren langs de winkeltjes, terrassen en de kleurrijke gevels. Of bezichtig Les Hortillonnages, de watertuinen waar Amiens ook beroemd om is.

In Picardië liggen twee grote pretparken: Parc Astérix en Mer des Sables. Leuk om met de kinderen heen te gaan tijdens uw kampeervakantie in Picardië! Bovendien bent u vanaf een camping in Picardië heel snel in Disneyland Parijs.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd