Ga naar de homepage

Beoordelingen Var

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Var

Melissa

Mooi gebied. Prima plek als uitvalsbasis naar andere dorpen en voor watersport.

Erica

Mooie regio met veel te zien en te doen. Aanraders zijn Gassin, port Grimaud, Ramatuelle en natuurlijk St Tropez.

C. Schenk

Frejus, Saint Maxime, Saint Tropez, Grimaud, zomaar een aantal leuke plaatsen in de omgeving om te bezoeken. Vergeet ook de Cascade de Sillans niet, prachtige waterval. Een bezoek Moustiers en de Verdon ligt zelfs in de mogelijkheden, wel 1:30 uur rijden.

Op vakantie op een camping in Var

Wanneer u gaat kamperen op een camping in Var, krijgt u zowel de sfeer mee van de Provence als van de Côte d’Azur. In de binnenlanden vindt u drie grote bergmassieven, maar ook bossen, wijn- en boomgaarden en bloemkwekerijen. Langs de Middellandse Zeekust vindt u prachtige zandstranden, rotsklippen en baaien.

Kamperen in Var: de echte natuur van het zuiden

Het departement Var is kunsthistorisch gezien een zeer rijke streek, met vele grandioze kerken, abdijen en unieke dorpen. In bijvoorbeeld Fréjus vindt u veel ruïnes uit de Romeinse tijd, zoals een oude stadspoort en resten van een theater en een aquaduct. In Hyères zijn allerlei vondsten uit de Griekse en Romeinse tijd te zien in het stedelijk museum. In het oude stadsgedeelte rond het Place St-Paul vindt u schilderachtige oude straatjes. Tevens is Hyères het oudste winterkuuroord van de Côte d’Azur.

Tijdens een kampeervakantie in Var kan een bezoekje aan het mondaine Saint Tropez natuurlijk niet ontbeken. Na de komst van veel kunstenaars veranderde het stadje in een cultureel trefpunt. Het voormalige vissersdorp is inmiddels bekend bij het grote publiek, dat onder andere komt winkelen en de luxe zeil- en motorjachten gaat bekijken in de haven.

Vanaf de campings in Var kunt u heerlijk slenteren langs het water, zeilen rond de eilanden, of op ontdekkingstocht door de pijnboombossen. Of trek vanaf uw camping in Var het binnenland van de Provence in of bezoek de spectaculaire Grand Canyon du Verdon. Wat u ook gaat doen tijdens het kamperen in Var, dat onbezorgde, vrije gevoel vindt u daar gegarandeerd terug!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd