Ga naar de homepage

Camping Lazise Italië

Aan het Gardameer ligt het plaatsje Lazise, een waar vakantieparadijs voor kampeerders. Lazises karakter wordt bepaald door de middeleeuwse stadsmuur, die nog voor een groot gedeelte overeind is gebleven, en het lieflijke haventje. Maar ook de leuke winkeltjes, terrasjes en de kerk van San Nicolò geven Lazise grote charme. Nog iets moois aan Lazise: het historische centrum is bijna helemaal autovrij.

Tips

•    San Nicolò-kerk
In het historische centrum van Lazise ligt de San Nicolò-kerk. In deze middeleeuwse kerk zijn fresco’s te zien uit de twaalfde eeuw, van de school van Giotto, een bekende schilder en architect uit Florence. Wanneer u gaat kamperen in Lazise dan moet u de San Nicolò-kerk echt even aandoen.

•    Castello Scaligero
Dit kasteel ligt op een halfuur rijden van uw camping in Lazise. Het bevindt zich op het smalste stuk van Sirmione, een plaats aan de zuidkust van het Gardameer. Dit 13e-eeuwse kasteel was vroeger in het bezit van de machtige Scaliger-familie.

•    Santuario Madonna della Corona
In de buurt van Lazise liggen veel kerkjes en kloosters. Een van de meest bijzondere kerken is de Santuario Madonna della Corona. Deze bedevaartkerk is namelijk tegen een rotswand aan gebouwd. Niet alleen de kerk zelf, maar ook de weg ernaartoe is al een hele ervaring. Al moet je er geen hoogtevrees voor hebben.

Voordelig kamperen aan het Gardameer

Lazise is een vrij populaire vakantiebestemming. Er zijn dan ook veel campings in de buurt. Ook CampingCard ACSI-campings zijn makkelijk te vinden in Lazise en omgeving. Wanneer u in het laagseizoen op een van deze campings uw kampeervakantie doorbrengt, heeft u dubbel geluk. U ontwijkt namelijk de drukte van het hoogseizoen en u kunt er met CampingCard ACSI goedkoop kamperen.

De stad van Romeo en Julia

Op een halfuurtje rijden van Lazise ligt Verona. Deze hoofdstad van de gelijknamige provincie is een waar openluchtmuseum. De binnenstad van Verona staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet gek, gezien het grote Romeinse amfitheater, nu het podium van vele concerten en opera’s, en de vele mooie pleinen en kerken. Leuk weetje: Shakespeares Romeo en Julia speelt zich af in Verona. Julia’s huis is nog altijd te bezichtigen.

De Veronese zon

In de zomer zorgt de warme Italiaanse zon ervoor dat geregeld de dertig graden worden aangetikt. Heerlijk om te kamperen aan het Gardameer, waarin u verkoeling kunt zoeken. Bent u ook op zoek naar mooie bezienswaardigheden, dan is Lazise de perfecte plek. In het najaar blijft het er nog lang boven de twintig graden en in de Veronese lente loopt het kwik alweer snel op. Heerlijk dus om tijdens uw kampeervakantie in Lazise te genieten van het Gardameer én van de rijke Italiaanse cultuur.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd