Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Veneto

Als u gaat kamperen in Veneto, in het noordoosten van Italië, dan kunt u niet om Venetië heen. Deze stad die op tientallen eilandjes in een lagune gebouwd is, is zeker een bezoek waard. De stadstaat Venezia werd, vooral dankzij haar ligging en handelscontacten, een wereldmacht en ze bracht ook in de andere steden van Veneto veel rijkdom en cultuur. Tijdens uw vakantie op een camping in Veneto zult u hier veel van zien en merken.

Kamperen in Veneto: een paradijs aan het water

De meeste campings in Veneto liggen aan het water. De uitgestrekte zandstranden van de Adriatische Zee bieden uren waterplezier. Maar ook bij en op het Gardameer kunt u tal van watersportactiviteiten ondernemen. In het noorden van Veneto liggen de uitlopers van de Dolomieten, waar u in de winter kan skiën en de zomer kunt wandelen of wielrennen.

Aan de zuidkant van het Gardameer, waar het landschap veel vlakker is, vindt u pittoreske dorpjes als Peschiera en Lazise. Vanuit het dorpje Malcesine, aan de oostelijke oever van het meer, kunt u met een kabelbaan naar de 1850 hoge top van de Monte Baldo gaan. U heeft hier een schitterend uitzicht over het meer en de omliggende bergen.

Bent u op kampeervakantie in Veneto, of komt u op een rondreis door Veneto dan moet u in Venetië het beroemde Dogenpaleis, het San Marcoplein en de San Marco Basiliek gezien hebben. Vanuit diverse plaatsen rondom Venetië kunt u ook een boottocht maken door de ondiepe lagune met zijn karakteristieke flora en fauna. Een dagtocht naar de steden Verona, Vicenza en Padovoa vanaf uw camping aan het Gardameer of aan de Adriatische kust is zeker de moeite waard. U kunt hier heerlijk slenteren door de kronkelige straatjes en over sfeervolle pleinen. Een kampeervakantie in Veneto biedt zo de perfecte combinatie van zon, strand en cultuur.

 

 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd