Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in de Toscane

Wie met de tent, caravan of camper naar Toscane gaat, zal meteen 'vallen' voor de velden vol zonnebloemen en klaprozen, hoge cipressen, olijfbomen en wijngaarden, mooie landhuizen en middeleeuwse stadjes en dorpjes. Maar ook een geweldige kust met mooie stranden aan de Italiaanse westkust! Een kampeervakantie in Toscane is dus een heerlijke manier om te genieten van de Zuid-Europese sfeer, lekker eten en een stralende zon!

Kamperen in Toscane: veel cultuur in een adembenemend landschap!

Het is geen wonder dat kamperen in Toscane zo geliefd is, want wie houdt van lieflijke, gevarieerde landschappen is hier helemaal op zijn plaats! De provincie Toscane heeft een rijke geschiedenis en veel tradities, waardoor u tijdens uw kampeervakantie in Toscane vele mogelijkheden tot interessante en leuke uitstapjes heeft.

De provincie Toscana heeft werkelijk alles mee: meer dan 100 km prachtige kusten, de cultuursteden Florence (Firenze), Siena, Pisa, Lucca, Arezzo, Cortona en San Gimingnano, fantastische landschappen en vooral kleuren en sfeer die u nergens buiten Toscane vindt. Op de campings in Toscane is de natuur altijd dichtbij en al dat moois op rij-afstand. De campings in Toscane zijn echt een ideale bestemming voor een afwisselende kampeervakantie of muzikale rondreis in Italië.

Wie voor een camping in Toscane kiest, waant zich in een met zorg aangelegd openluchtmuseum. Al eeuwen is het Italiaanse Toscane dè absolute topbestemming voor cultuurliefhebbers. In de 19de eeuw was een bezoek aan Toscane een must voor jongeren van rijke families in heel Europa en al tijden doen kunstenaars er inspiratie op.

Het landschap in Toscane is ongeëvenaard en vooral het prachtige Toscaanse lichtval is beroemd, veroorzaakt door de warme kleur van de zon en de rode aarde die u hier vindt. In de Toscaanse steden zijn meer cultuurschatten te zien dan u in één lange vakantie kunt bekijken: Florence met zijn musea en wereldberoemde kunstwerken van onschatbare waarde, het sfeervolle Siena waar de tijd al eeuwenlang stil lijkt te staan of de scheve toren in Pisa.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd