Ga naar de homepage

Camping Elba Italië

Toscane is een topbestemming voor kampeervakanties. Denkt u maar aan de typische glooiende heuvellandschappen en de stenen juwelen als Pisa, Lucca, Florence en Siena. Maar rij ook eens een stukje verder met uw camper, caravan of vouwwagen: ga de veerboot op vanaf Piombino en vaar naar het mediterrane Elba, het eiland van Napoleon; slechts 10 kilometer van het vasteland van Toscane.

Het eiland kent een indrukwekkende schoonheid, zowel het gebergte als de variatie in kustlijnen met rotspartijen en zandstranden. Er zijn een kleine 30.000 inwoners, die wonen in dorpen die grote en kleine verhalen herbergen. Het eiland, dat garant staat voor rust, authenticiteit, pittoreske jachthavens, volop vertier en een mild klimaat. Het mooie is dat het groeiende aantal toeristen de eigenheid van het eiland niet aantast. Zeker niet in het laagseizoen …

Tips

•    Portoferraio
Vanuit de oude havenstad Piombino op het vasteland vaart u naar de hoofdstad van Elba, Portoferraio, of naar Rio Marina. Portoferraio heeft een historische binnenstad met mooie pleinen, veel leuke restaurantjes en terrasjes. Verder is vooral de haven een aangename plek om al die bedrijvigheid te aanschouwen.

•    Napoleon
Elba is natuurlijk bekend door het kortstondige verblijf van Napoleon, waarna drie musea aan hem gewijd zijn. Napoleon bouwde er zijn zomerresidentie, genaamd Villa Napoleonica. Elba heeft een lange geschiedenis, vervat in diverse musea. Ook de befaamde familie De Medici heeft hier duidelijk zijn sporen achtergelaten.

•    Monte Cappana 
Het hoogste punt van Elba ligt op Monte Capanna, op meer dan 1000 meter hoogte. De pittige klim naar de top is zeer de moeite waard. Niet alleen het heerlijke landschap onderweg, maar vooral de beloning boven is fantastisch: een schitterend uitzicht over de zee en de dorpjes beneden.

Voordelig kamperen op Elba

Elba heeft overwegend kleinere campings, waarvandaan u het eiland kunt verkennen met autoritjes, met de fiets of een huurscooter. Met CampingCard ACSI kunt u er voordelig uw kampeermiddel neerzetten.

Flora en fauna

Veel dieren leven in hun natuurlijke habitat en de geurende en kleurrijke bloemen en struiken zijn mediterraan. Bezoek onder andere het Nationale Park, waar zich vele wijngaarden uitstrekken. Watersport, zoals zeekajakken, duiken en snorkelen, is een populaire bezigheid door het heldere en warme water. De onderwaterwereld rondom Elba is fascinerend; misschien ontdekt u zelfs nog een scheepswrak. Tip: bewonder Elba ook eens vanaf een boot. Liefde op het eerste gezicht …

Het klimaat

Elba heeft een gematigd mediterraan klimaat, maar door zijn ligging in de Middellandse Zee is het er het hele jaar zacht. In de zomer is het dus nooit te heet en in de winter nooit te koud. Veel neerslag valt er niet, hooguit wat in het late najaar. Elba is daardoor een geweldige bestemming voor een kampeervakantie.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd