Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Liguria

De campings in Liguria liggen aan misschien wel de mooiste kust van Europa: de lange, grillige strook vol baaien en rotsachtige inhammen in de grote bocht van Ventimiglia en San Remo. Deze grenst aan Frankrijk en de Franse Rivièra en loopt helemaal door naar La Spezia, net boven Toscane. Een kampeervakantie in Liguria laat u kennismaken met één van de meest schilderachtige stukjes Middellandse Zee!

Kamperen in Liguria: de paradijselijke kust van de Italiaanse Rivièra!

Op kampeervakantie aan de Ligurische kust zult u keuzes moeten maken, zoveel moois is er in deze omgeving te zien. Het landschap rond de Golf van Genua in het Noord-Italiaanse deel van de Middellandse Zee is echt adembenemend, met bergen en heuvels die uitkijken over zee, een rotsachtige kust vol kleine baaitjes, villa's en kastelen hoog boven de branding. Niet voor niets kreeg deze streek de bijnaam 'de Bloemenriviera', en is het heel erg geliefd bij toeristen. Toch is het gebied zo uitgestrekt en de kustlijn zo lang, dat u er altijd nog rustige plekjes kunt vinden vanaf uw camping in Liguria.

De campings in Liguria zijn vaak schitterend gelegen, het merendeel uiteraard aan of vlak bij zee, want dat is de grootste natuurlijke rijkdom van Liguria. Hier vindt u weinig lange zandstranden, de kustlijn is echt overal anders. Heel bekend zijn de Golfo dei Poeti, bij La Spezia en Cinque Terre, ook in het oostelijkste deel van Ligurië. Golfo dei Poeti is het schilderachtige stukje Ligurische kust dat de dichter Dante Alighieri al inspireerde, maar ook de romantische Britse dichters Shelley en Lord Byron.

Cinque Terre: letterlijk de vijf landjes. Dit zijn vijf idyllische Italiaanse vissersdorpjes, die zo spectaculair mooi aan een inham van de rotsige kust liggen, dat ze ook bijna alleen met de boot of de trein te bereiken zijn. Met de auto moet u van het ene naar het andere dorpje kilometers en kilometers omrijden!

Het pad dat over de rotsen van Riomaggiore langs de andere dorpen loopt, kreeg de romantische bijnaam Via dell'Amore. Naar de vele verliefden die hier op een bankje van het unieke uitzicht genoten of poseerden voor een foto met zeezicht. Voor wie van mooie, oude steden en cultuur houdt, Liguria is ook: de historische havenstad Genua, het schiereiland Portofino, dat door de Grieken 'de haven met de dolfijnen' werd genoemd en het prachtige San Remo aan de Italiaanse Rivièra.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd