Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Valle d'Aosta

Een kampeervakantie in Valle d'Aosta in het noordwesten van Italië laat u kennismaken met een landelijk, ruig gebied. Majestueuze bergen, grijze rotsen, loodrechte afgronden, ongerepte valleien. Dit alles treft u in de buurt van de campings in Valle d'Aosta.

Kamperen in Valle d'Aosta

De regio Valle d'Aosta ligt tegen de Franse en Zwitserse grens en is omgeven door hoge Alpentoppen. Vanaf de top van de Gran Sasso ziet u andere beroemde hoge toppen liggen, zoals de Matterhorn op grens met Zwitserland en de Mont Blanc op de Franse grens.

In de middeleeuwen werd Italië overheerst door het Franstalige vorstendom Savoye. Hierdoor spreekt men in Valle d'Aosta zowel Italiaans als Frans. Een andere erfenis zijn de tientallen kastelen en burchten, die vanaf de middelhoge bergen het dal bewaken. Het kasteel Fénis was een belangrijke militaire post en geeft een goed beeld van de vorstelijke rijkdom en weelde die deze regio bezat in de middeleeuwen.

Leuk voor een dagtocht vanaf uw camping in Valle d'Aosta is de stad Aosta. Door de vele Romeinse overblijfselen wordt de stad ook wel 'Rome van het Noorden' genoemd. Aan de oostkant betreedt u de stad door de Arco d'Agosto, een triomfboog ter ere van keizer Augustus. Daarnaast staat er een Romeins amfitheater dat goed behouden is gebleven, en een forum, het Foro Romano. Maar ook het Sant'Orso, een middeleeuws complex van kerkgebouwen, is zeker de moeite waard om te bezoeken.

De natuur in Valle d'Aosta wordt goed beschermd. Het Parco Nazionale del Gran Paradiso is een absolute aanrader om te bezoeken tijdens het kamperen in Valle d'Aosta. U kunt vanaf uw camping in Valle d'Aosta prachtige bergwandelingen maken over de vele gemarkeerde paden. Niet alleen in de winter kunt u hier skiën. Vanwege de hoge pistes heeft u in Valle d'Aosta ook in de zomer vele mogelijkheden om op de latten te staan.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd