Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.600 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2020 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.600 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Latium

Toon meer vakantiethema's

Populaire regio's Latium

Populaire campings Latium

Op vakantie op een camping in Lazio

Op de campings in Lazio bent u altijd dicht bij het strand. De provincie rond de Italiaanse hoofdstad Rome ligt helemaal langs de westkust, ten zuiden van Toscane, met een kleine uitloper naar het binnenland richting Rieti, net onder Umbrië. Er zijn prachtige campings in Lazio aan de kust, verder naar het zuiden richting Napels, soms met een eigen privé-strand. Maar wie in Lazio op vakantie gaat, mag eigenlijk 'de eeuwige stad' Rome niet missen: bruisend en modern, maar ook de mooiste en belangrijkste stad van de klassieke oudheid!

Kamperen in Lazio: kamperen in het oude Italië rond Rome!

Op een kampeervakantie in Lazio brengt u natuurlijk ook een bezoek aan Rome, de stad waar u nooit op uitgekeken raakt. De vvv van Rome biedt ook speciale, korte rondleidingen aan als 'Rome in 48 uur' of 'Rome in 96 uur'. U ziet dan de absolute hoogtepunten: de basiliek St.Pieter in Vaticaanstad, het Pantheon, het Forum Romanum, Castel Sant'Angelo, het Colosseum en Circus Maximus, de pleinen Piazza Navona waar u 's avonds een terrasje pakt of het Piazza di Spagna met de Villa Medici en de beroemde Spaanse trappen naar de kerk Trinità dei Monti.

Maar Lazio is nog zoveel meer dan Roma! De provincie heeft een lange kustlijn aan de Tyrreense zee (in het Italiaans Tirreno), het deel van de Middellandse Zee tussen het Italiaanse vasteland, Sicilië, Corsica en Sardinië. Er zijn campings in Lazio met prachtige zandstranden, maar u kunt er ook kamperen in uitgestrekte pijnboombossen of in het rustige, authentieke binnenland.

Heerlijke vakantiegebieden zijn ook de grote meren in Lazio: het meer van Bolsena, het meer van Vico en het meer van Bracciano bijvoorbeeld. Aanraders zijn ook de havenstad Ostia uit de klassieke oudheid of de haven van Civitavecchia, waar veerboten naar Arbatax op Sardinië vertrekken. Op een camping in Lazio ontdekt u Italië van een hele mooie kant!

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd