Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Trentino-Zuid-Tirol

Met kamperen in Trentino-Zuid-Tirol kunt u alle kanten op en ontdekt u de vele gezichten van een vakantie in Italië. Er zijn erg veel mooie campings in deze streek in Noord-Italië: aan de vele meren of hoog in de bergen (de prachtige Dolomieten!). Er zijn campings in Trentino, in het zuiden van de provincie rond de stad Trento en campings in Alto Adige, de Italiaanse naam voor Südtirol aan de grens met Oostenrijk. Een geweldige omgeving voor een kampeervakantie in Trentino-Zuid-Tirol.

Kamperen in Trentino-Alto Adige: Italiaanse meren en Dolomieten!

Zoekt u een camping in Noord-Italië, dan zijn Trentino of Alto Adige (Südtirol) twee prachtige gebieden voor een vakantie met tent, caravan of camper. U vindt hier tientallen heldere bergmeren: het noordelijkste puntje van het Gardameer bij Riva del Garda en onder andere de meren van Levico, Caldonazzo, Ledro en de TOblacher See.

In een groot deel van deze bergachtige regio wordt Duits gesproken; de banden met Tirol in Oostenrijk zijn bijna groter dan die met de rest van Italië. Kamperen in Trentino-Zuid-Tirol kan ook op echte bergcampings, soms op meer dan 1600 meter hoogte: een ideale basis voor bergwandelingen.

Cultuurliefhebbers moeten zeker een bezoekje brengen aan de oude stad Trento, maar ook Verona en Venetië zijn hier niet zo ver vandaan. Deels in Lombardije, deels in deze regio ligt het natuurpark Parco Nazionale dello Stelvio, ook een gewilde omgeving om te kuren bij een Wellness instituut of gewoon een erg gezonde vakantie in de frisse berglucht van de Dolomieten.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd