Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping op Sicilië

Tijdens een kampeervakantie op Sicilië zult u keuzes moeten maken; zo veel moois is er te zien. Hoofdstad Palermo met zijn paleizen en monumenten, het ruige binnenland, de vele resten van oude beschavingen en adembenemend mooie kusten en natuurgebieden. Op de campings op Sicilië bent u op vakantie in Italië, maar alles is hier anders dan op het vasteland.

Kamperen op Sicilië: een mengelmoes aan invloeden

Het grootste eiland in de Middellandse Zee is een prachtige vakantiebestemming. Door de zuidelijke ligging (op bijna dezelfde hoogte als Tunesië in Noord-Afrika) is het klimaat er bijna het hele jaar zonnig en warm. Het is dus heerlijk vertoeven op uw camping op Sicilië. De natuur is er prachtig, de steden indrukwekkend en heel gevarieerd door de eeuwenlange geschiedenis van Sicilië vol indringers en bezetters. Het rijtje culturen dat zijn sporen op Sicilië achterliet is indrukwekkend: Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen, Spanjaarden, Fransen en Duitsers en zelfs - in de ogen van de Sicilianen zelf ook 'vreemden' -  Italianen.

Veel buitenlanders denken bij Sicilië meteen aan de maffia, niet in de laatste plaats door de legendarische film The Godfather, over het leven van Don Corleone, die zijn naam dankt aan het Siciliaanse plaatsje Corleone. Misschien heeft juist die buitenlandse overheersing ervoor gezorgd dat de Sicilianen niet staan te springen om de staat of de overheid te helpen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

Maar Sicilië is toch vooral cultuur en archeologie! De stad Siracusa (de stad van wiskundige Archimedes) was in de 4de eeuw voor Christus één van de mooiste en rijkste steden van het Griekse Rijk en dat is nog steeds te zien. Andere mooie voorbeelden van de Griekse beschaving zijn te vinden in de 'Vallei van de Tempels' ten zuiden van Agrigento, het mooiste complex Griekse tempels buiten Griekenland, met prachtige beelden en tempels. Met name als u in de gelegenheid bent om vanaf uw camping op Sicilië het heuvelachtige terrein een uurtje voor zonsondergang te bezoeken, is het er adembenemend mooi.

Een andere hotspot op Sicilië is de kustplaats Taormina: een bloemenrijk (citroenbomen en oleanders) en pittoresk stadje, spectaculair halverwege een heuvel gelegen, met even spectaculaire uitzichten op zee. Vooral vanaf de Piazzale S.Domenico, de Via Roma en de Via Bagnoli Croce. Voor u ziet u de zee en achter u de beroemde vulkaan Etna, een majestueuze berg met witte sneeuwkraag en vaak een witte rookpluim. Uw kampeervakantie of rondreis op Sicilië gaat altijd gepaard met campings bijna direct gelegen aan de kust.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd