Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Campania

Een kampeervakantie in Campania betekent een afwisselende vakantie in één van de mooiste regio's van Italië. Aan de westkust van Zuid-Italië ligt de schitterende en indrukwekkende havenstad Napels met zijn koninklijke paleizen en levendige volksbuurten, maar ook de idyllische baai van Sorrento en de beroemde Amalfi kust. Op de campings in Campania bent u verzekerd van een zonnige, bijzondere vakantie.

Kamperen in Campania: eerst Napels zien en dan de mooie omgeving!

Kamperen in Campania zal u versteld doen staan van de natuurlijke schoonheid van dit deel van de Italiaanse westkust! De bergachtige, grillige Amalfi kust (Costiera Amalfitana) bijvoorbeeld, bezaaid met kleurrijke vissersdorpjes, die op de rand van een rots lijken te balanceren. Of het prachtige Sorrento, een stadje hoog boven de Baai van Napels, met een schitterend uitzicht op de vulkaan Vesuvius en het eiland Capri.

Op een kampeervakantie in Campania brengt u natuurlijk ook een bezoek aan Napels, de stad die u volgens het spreekwoord ooit gezien moet hebben. Het is een stad met vele gezichten: oude grandeur uit de tijd dat Italië nog een koninkrijk was, zoals het Palazzo Reale (koninklijk paleis) en het Castel Nuovo dat hoog boven de haven uitsteekt. Maar ook nauwe straatjes in volksbuurten waar u zich als buitenlander echt in een andere wereld waant.

Vanuit de haven van Napels vertrekken diverse veerdiensten, onder andere naar Palermo op Sicilië en de eilanden Ischia en Capri, vol weelderige bloemenpracht. Napels is natuurlijk ook eetcultuur: niet alleen de pizza die hier werd uitgevonden, maar ook veel andere, typisch Napolitaanse gerechten.

Een lust voor het oog en een belangrijke toeristische attractie is het stadje Positano, op het lange schiereiland ten zuiden van de baai van Sorrento. De huizen in Positano lijken op elkaar gestapeld, elke vierkante centimeter rots is benut en overal waar geen huizen staan, wordt fruit of groente verbouwd. Het stadje heeft chique boetiekjes en leuke restaurants. Een bekende bezienswaardigheid is de grote, bochtige, stenen trap die over de rotsen naar boven loopt.

U bent hier ook in de streek van de vulkaan Vesuvius en de bij een uitbarsting verwoeste Romeinse steden Pompeii en Herculaneum. Op uw camping in Campania zult u niet snel uitgekeken raken op de paradijselijke stukken Italiaanse kust in de omgeving!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd