Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Piemonte

Met een kampeervakantie in Piemonte kunt u echt veel kanten op. Het landschap in deze Noord-Italiaanse provincie is enorm veelzijdig: van het hooggebergte van de Italiaanse Alpen tot de schilderachtige omgeving van het Lago Maggiore, dat voor een groot deel in Piemonte ligt. De campings in Piemonte zijn al net zo divers: van sobere campings voor bergwandelaars tot echte vakantieparadijzen aan de oever van het meer!

Kamperen in Piemonte: de majestueuze Alpen en het prachtige Lago Maggiore!

Wie gaat kamperen in Piemonte kan kiezen uit totaal verschillende werelden. In het noorden en westen van de provincie de allerhoogste toppen van de Alpen, in het oosten het idyllische Lago Maggiore (een paradijs voor watersportliefhebbers) en in het zuiden is de mooie kust van de provincie Liguria, de Italiaanse Rivièra, helemaal niet zo ver weg.

Het noorden van Piemonte heeft een uitloper die tussen de Zwitserse kantons Wallis en Ticino (Tessin) in ligt, maar grenst ook aan één van de mooiste uitlopers van de Alpen: het ongerepte en stille Parco Nazionale Gran Paradiso in de Valle d'Aosta. Een heerlijk gebied om lange bergwandelingen te maken en de rust op te zoeken.

De meeste buitenlanders denken bij een kampeervakantie in Piemonte aan een camping aan het Lago Maggiore. Het is dan ook een heel bijzonder meer, in de ijstijd door een gletsjer uitgeslepen en nu prachtig gelegen tussen de bergen. Bekende plaatsen aan het Lago Maggiore zijn Locarno, Ascona, Verbania en Stresa. Het meer is meer dan 60 km lang en maximaal 10 km breed en de bergen rondom bieden soms adembenemende vergezichten over het water.

Veel campings in Piemonte liggen in de vrij dunbevolkte, bergachtige zuidwesthoek, waar de Alpen ten noorden van Nice en Monaco tot vlak aan de Middellandse Zee lopen: de Alpi Marittimi. Dit natuurgebied loopt aan de Franse kant van grens over in de Mercantour, kortom een heerlijke streek voor een vakantie in de bergen.

De grootste stad in Piemonte is Turijn (Torino), een eigentijdse wereldstad rond een middeleeuws fort en een prachtig oud centrum met paleizen, kerken en musea. Onder andere het Palazzo Madama, het Koninklijk Paleis Palazzo Reale, het Palazzo Carignano, het moderne Agnelli Museum Pinacoteca Agnelli en het Castello di Rivoli. Turijn noemt zichzelf ook de hoofdstad van het lekkere eten (bollito, fritto misto, formaggio tomini, bagna caoda), de hoofdstad van de chocolade en de hoofdstad van het aperitief (Martini & Rossi komt uit Turijn).

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd