Ga naar de homepage

Campings in Lombardije; land van de Italiaanse meren.

Een kampeervakantie in Lombardije is misschien wel de aangenaamste en meest veelzijdige manier om van het mooie Noord-Italië te genieten. Werkelijk alles vindt u in deze grote provincie met een rijk verleden: steden (Milaan, Bergamo, Mantua, Brescia), Alpen aan de grens met Zwitserland en vooral idyllisch gelegen meren (onder andere het Lago Maggiore en het Gardameer). Veel campings in Lombardije liggen rond deze meren, zoals de campings aan het Gardameer.

Kamperen in Lombardije: vakantieparadijzen rond prachtige meren.

Campings in Italië? Voor heel veel toeristen betekent dat campings kamperen in Lombardije (de Nederlandse naam voor Lombardia). Niet zo gek, want de regio is niet alleen interessant door de mooie, oude steden, zoals Milaan, maar ook vanwege de natuurlijke schoonheid.

Campings in Lombardije liggen vaak aan de grote meren en  zijn allemaal even mooi: campings aan het Gardmameer (Lago di Garda), campings aan het Comomeer, campings aan de meren van Idro en Iseo. En natuurlijk campings aan het Lago Maggiore, dat deels in Lombardije, deels in Piemonte en deels in Ticino, Zwitserland ligt. De meeste campings in Lombardije bevinden zich vlak bij één van deze meren. Vooral aan het Comomeer vindt u paradijselijke plekjes. Het klimaat aan het Gardameer is zo mild, dat er ondanks de noordelijk ligging toch citrusvruchten groeien.

Op een camping in Lombardije kunt u echt alle soorten vakantiegenoegens afwisselen: een dagje trendy shoppen in modestad Milaan, waar u winkelt in statige winkelgalerijen rond de beroemde dom van Milaan (de Duomo) of een dagje ongerepte natuur in een van de vele beschermde natuurgebieden. Die liggen overal verspreid in het bergachtige landschap van deze provincie: het Parco delle Grigne direct aan het Comomeer of het Parco dei Campi dei Fiori bij Varese. Een enorm uitgestrekt natuurgebied vindt u in de Alpen bij Bergamo: het Parco Delle Orobie Bergamasche.

Campings in Veneto

Als u gaat kamperen op campings in Noord-Italië is het vanaf uw camping in Lombardije ook niet zo heel ver meer naar campings aan de Adriatische kust, de prachtige Ligurische kust. Ook Verona, de stad van Romeo en Julia en de beroemde Arena waar in de openlucht opera's worden uitgevoerd, ligt net buiten de grenzen van Lombardije in de provincie Veneto.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd