Ga naar de homepage

Camping Comomeer Italië

Het Comomeer in Lombardije is een van de drie grote meren van Noord-Italië. De vorm van het Comomeer is onregelmatig en vormt een omgedraaide Y. De rust van het meer, de geweldige bergen eromheen en de schilderachtige dorpen langs het meer geven deze plek een enorme aantrekkingskracht op kampeerders. In het hoogseizoen is het hier aardig druk, maar in het laagseizoen is het hier uitstekend toeven met CampingCard ACSI, waarmee u voordelig kunt kamperen.

Tips

•    Como 
Ten zuidwesten van het schitterende Comomeer ligt de Italiaanse stad Como. Als u geen zin heeft om naar modestad Milaan te rijden, is Como een prima alternatief. Binnen de oude stadsmuren vindt u de in gotische stijl opgetrokken kathedraal ‘Cattedrale di Santa Maria Assunta’. De sfeervolle nostalgische straten zijn veelal autovrij en dat maakt Como tot een heerlijke winkelstad. Op de gezellige piazza’s vindt u terrassen en de wekelijkse, drukbezochte markten.

•    Bellagio
Een bezoek aan de authentieke dorpjes en stadjes langs het meer is een must. Denk bijvoorbeeld aan Bellagio, de parel aan het Comomeer. De fraaie ligging op de kruising van beide armen van het meer plus de authentieke sfeer maakt Bellagio tot een geliefd dagtochtje vanaf de camping. Of bezoek het vissersdorpje Varenna, dat steil tegen de oever van het Comomeer ligt, met zijn prachtige uitzichten, oude huizen en de tot flaneren uitnodigende promenade. In deze stadjes is er altijd wel een lokale markt. Heel leuk, dus zeker bezoeken!

•    Toeren met de auto
Ook leuk zijn autotochtjes vanaf de camping door de dorpjes in de bergen, waar u door smalle straatjes rijdt, met de voortdurende aanblik van het Comomeer.

Voordelig kamperen

De campings zijn hier niet al te groot, evenals de kampeerplaatsen. Het sanitair is veelal eenvoudig, maar zeer schoon. U wordt altijd heel gastvrij en vriendelijk ontvangen en voor weinig geld kunt u een hapje eten. En met de kortingskaart voor het laagseizoen, CampingCard ACSI, kunt u lekker voordelig kamperen. En dat in deze fantastische bergcoulissen!

Isola Comacina in het Comomeer

Overal zijn opstapplaatsen voor boottochten naar andere plaatsjes. Midden in het meer ligt het eilandje Isola Comacina, het enige eiland in het Comomeer. Dit eiland kent een roerige geschiedenis. Van deze geschiedenis zijn nog vele oude resten te zien van zo’n 1000 jaar oud. Het traditionele feest van San Giovanni rond 24 juni gaat gepaard met een spectaculaire vuurwerkshow op het eiland. Voor iets meer dan zes euro vaart u erheen en kunt u (het hele jaar door) tevens het museum met historische opgravingen bezoeken.

Water- en bergsport in en rond het Comomeer

Uiteraard zijn er vele watersportmogelijkheden in en op het Comomeer. Van zwemmen tot kanoën en van surfen tot waterskiën. Vanzelfsprekend kunt u rond het meer wandelen en fietsen op alle niveaus. Natuurliefhebbers zijn hier prima op hun plek, zeker in het natuurreservaat Pian di Spagna, enkele grotten en de spectaculaire kloven Orrido di Nesso en Orrido di Bellano.

Het klimaat bij het Comomeer

Het Comomeer kent een vrij zacht mediterraan klimaat. Daardoor ziet u rondom het meer subtropische beplanting. Dit in tegenstelling tot de omliggende bergen, waar u een groot deel van het jaar sneeuw op de toppen ziet. In het laagseizoen is het rond het meer prima vertoeven met lenteachtige temperaturen. Zoals u wellicht weet, kan het in de bergen altijd grillig zijn. Dus hoewel de temperaturen veelal zeer aangenaam zijn, kunt u afkoelende buien aantreffen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd