Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.600 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2020 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.600 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Emilia-Romagna

Toon meer vakantiethema's

Populaire regio's Emilia-Romagna

Populaire campings Emilia-Romagna

Op vakantie op een camping in Emilia-Romagna

Een kampeervakantie in Emilia-Romagna is iets voor echte genieters! Genieten van al het lekkere eten dat hier vandaan komt en van al die oude, typisch Italiaanse steden in de regio, zoals Bologna, Modena, Parma, Ferrara en Ravenna. Op de campings in Emilia-Romagna is het soms moeilijk kiezen tussen de Adriatische stranden, cultuur, natuur, rust en al die andere mooie ervaringen die u het echt 'Italië-gevoel' geven!

Kamperen in Emilia-Romagna: genieten in het gastronomische hart van Italië

Kamperen in de provincie Emilia-Romagna doet u aan één van de fraaie stranden bij Rimini en Riccione aan de Adriatische Zee, of in het glooiende landschap in de buurt van fascinerende middeleeuwse steden. Misschien iets minder bekend dan Toscane en Umbrië, maar Emilia-Romagna verdient veel meer aandacht. Een voordeel van deze 'achterstand' is wel dat de eeuwenoude stadjes in deze provincie nog niet aangetast zijn door het toerisme en echt authentiek zijn.

Ook de stad Bologna is misschien niet de eerste stad in Italië waar u aan denkt. Toch is het een prachtige oude plaats met een rijke historie. U vindt er ontelbare monumentale gebouwen uit de middeleeuwen en de renaissance en gezellige pleinen. Bijvoorbeeld de imposante Piazza Maggiore in het oude centrum en het vlakbij gelegen, knussere Piazza Nattuno, met veel barretjes en restaurants. Een absolute aanrader is de wijk rond de universiteit, de oudste van Europa, met leuke winkeltjes, boetieks, bars en cafés.

Bent u in de buurt van Rimini? Breng dan vanaf uw camping in Emilia-Romagna zeker een bezoek aan het kleine staatje San Marino, rond een hooggelegen burcht in de bergen. In het aangename belastingklimaat van het zelfstandige stadstaatje kunt u fantastisch goedkoop winkelen!

Een kampeervakantie in Emilia-Romagna betekent ook: lekker eten! De provincie is trots op zijn verfijnde Italiaanse keuken. De bekendste producten uit de regio van en voor fijnproevers zijn wel Parmaham, Balsamico azijn, truffels en natuurlijk Parmezaanse kaas! Dit is al meer dan 2000 jaar een agrarische streek, bekend om zijn lekkernijen.

Het landschap is heel gevarieerd: van de uitgestrekte velden in de Po-vlakte, tot heuvels in de uitlopers van de Apennijnen in het zuiden en pijnboombossen rond Ravenna. U vindt altijd een mooie plek op een camping in Emilia-Romagna.

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd