Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Le Marche

Een vakantie in Le Marche is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u gaat kamperen in Italië, maar dat is eigenlijk jammer. De provincie heeft een prachtige kust aan de Adriatico (rond Ancona), het binnenland is nog echt ongerept en heel landelijk. Echt iets voor liefhebbers van puur natuur en authentiek Italiaanse sfeer. Voor dit deel van Italië is het klimaat erg mild en aangenaam: veel frisser en zachter dan Zuid-Italië.

Kamperen in Le Marche: een onbekend stukje Italië om te ontdekken!

De meeste campings in Le Marche liggen aan de Adriatische Zee, die hier heel mooi is, met uitgestrekte, brede zandstranden of steile rotsen bij Monte Conero. Maar ook het binnenland van Le Marche is de moeite waard! Het is een dunbevolkt stukje Italië met weinig grote steden en veel pittoreske, kleine dorpjes.

De streek is erg groen (het is er veel minder warm dan u zou denken) en moet het vooral hebben van landbouw en 'groen' ecotoerisme. Overnachten kunt u ook op agroturismo's, zoiets als luxe kamperen bij de boer. Niet voor niets is het de regio waar veel Noord-Europeanen de laatste jaren graag een tweede huis kopen of zich zelfs permanent vestigen in een gerestaureerde boerderij.

Gaat u kamperen in Le Marche dan kunt u ervoor kiezen om alleen te genieten van zon, zee en strand, maar u kunt ook kiezen voor een vakantie met rust, natuur en ruimte. Of het goede leven met echt, authentiek Italiaans eten. Het platteland is nog nauwelijks veranderd in de laatste eeuw. Rondom uw camping in Le Marche vindt u ook nog veel oude kastelen, burchten en landhuizen, soms meer dan duizend jaar oud. Ook in de kleinere steden zijn veel architectonische bezienswaardigheden: het stadsplein van Fermo, de stadsmuren van Jesi, het Palazzo Ducale in Urbania of de kerktorens van Ascoli Piceno.

In het zuiden van Le Marche is het landschap bergachtig. Een aanrader zijn de bergen van het Parco Nazionale dei Monti Sibillini, dat weer grenst aan het Parco Nazionale del Gran Sasso met zijn hoge bergtoppen in de Abruzzen. Vanuit de havenstad Ancona vertrekken veerdiensten naar onder andere Split en Dubrovnik in Kroatië aan de overkant van de Adriatische Zee en zelfs naar Koper in Slovenië en Patras in Griekenland. Een kampeervakantie in Le Marche kan dus ook als een kort of lang tussendoortje op doorreis!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd