Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Puglia

Een kampeervakantie in Puglia in Zuid-Italië laat u kennismaken met een nog niet ontdekte, heel bijzondere Italiaanse regio. De Nederlandse naam van Puglia is Apulië, de hak van de Italiaanse laars in het uiterste zuiden. Op de campings in Apulië hebt u een vakantie in een streek boordevol historie, die ook nog eens heel erg mooi is.

Kamperen in Puglia (Apulië): oude beschavingen in een oogstrelend landschap

Kamperen in Puglia, helemaal in het zuiden aan de oostkust van Italië, is nog niet door de massa ontdekt. En toch is de hak van de Italiaanse laars een aanrader voor een veelzijdige, zonnige vakantie! De langgerekte provincie, die helemaal van het schiereiland Gargano langs de Adriatische kust doorloopt tot het zuidelijkste puntje van de hak (Capo Santa Maria di Leuca), bestaat uit vijf gebieden rond de belangrijkste steden Lecce, Bari, Brindisi, Foggia en Taranto.

Puglia is hoofdzakelijk vlak en heel vruchtbaar (een groot deel van Italië's pasta komt er vandaan, maar ook olijfolie, citrusvruchten en wijn), alleen het schiereiland Gargano is bergachtig. Door de langgerekte vorm heeft de provincie kilometers en kilometers schitterende kusten en stranden, soms rotsachtige baaitjes, bezaaid met kleine vissersdorpjes. In de buurt van uw camping in Puglia vindt u dan ook altijd wel een strand, zee en zon.

De Golf van Taranto in het zuiden is weliswaar rustig en groot, maar de mooiste kust vindt u toch op het schiereiland Gargano. Daar is de Adriatische Zee op zijn allermooist. Een aanrader: het oude havenstadje Gallipoli. Voor veel mensen is Ostuni (tussen Bari en Brindisi) het mooiste stadje van Apulië: u waant zich er in een Arabische kashba. Lecce wordt wel het Barokke Florence genoemd. Een andere bekende bezienswaardigheid: Castel del Monte, het stoere, robuuste achthoekige kasteel uit de dertiende eeuw.

Voor veel Italianen is Puglia toch vooral synoniem met de 'trulli': merkwaardige, witgekalkte huisjes  met een rond, conisch dakje gemaakt van grijze, natuurstenen dakpannen (trulli). En het is de geboortestreek van de in heel Italië vereerde Padre Pio. De stad Rotonda, waar hij lang woonde, dreigt een tweede Lourdes te worden. Op een kampeervakantie in Puglia zult u vast en zeker foto's of beelden van Padre Pio zien. De campings in Puglia zijn nog ouderwets gemoedelijk, nog niet gewend aan massa's toeristen, maar alleen aan de geïnteresseerde cultuur- en natuurliefhebber die Apulië al weet te vinden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd