Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2021 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Umbrië

Toon meer vakantiethema's

Populaire regio's Umbrië

Populaire campings Umbrië

Camping Trasimeno

Camping Trasimeno

 • 20
 • 2779

Je vindt camping Trasimeno aan het op drie na grootste meer van Italië. En goed nieuws: vanaf een van de ruim zestig staanplaatsen sta je...

Op vakantie op een camping in Umbrië

De campings in Umbrië zijn misschien iets minder bekend dan die in het nabijgelegen Toscane, maar een kampeervakantie in Umbrië (Umbria in het Italiaans) zal u zeker aangenaam verrassen. Umbrië is een landelijke, authentieke en mooie regio in Midden-Italië, rond de stad Perugia en het bekende Trasimeense meer (Lago Trasimeno). Het is mooi kamperen in het hart van Italië!

Kamperen in Umbria: landelijk, culinair en puur Italië!

De meeste campings in Umbrië zijn te vinden rond het enorme Trasimeense meer, dat van de ene oever naar de andere wel tien kilometer meet! Er liggen zelfs drie kleine eilandjes in het meer. De oevers zijn beschermd natuurgebied: het Parco del Lago Trasimeno. Voor Italianen is Trasimeno een begrip: hier versloeg het leger van Hannibal de Romeinse keizer Flaminius. Een regio met een rijke historie dus, waarvan u veel terugziet in de stadjes op de Via Flaminia.

Umbrië is dunbevolkt; de enige wat grotere steden naast Perugia zijn Spoleto, Terni, Città di Castello en Assisi (bekend van de heilige Franciscus van Assisi). Daarbuiten is het een agrarische provincie met veel natuur. Umbrië staat ook bekend om zijn pure, echt Italiaanse keuken. U kunt hier niet alleen prima kamperen bij de boer, maar ook eten bij de boer met heerlijke streekgerechten!

Op een kampeervakantie in Umbrië zit u letterlijk en figuurlijk midden in Italië. U bent hier ook niet ver van de provincies Le Marche en Abruzzo, met de bergachtige natuurgebieden van de Monti Sibillini en Gran Sasso. Zelfs Rome is in een paar uur goed te bereiken vanaf uw camping in Umbrië!

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd