Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.600 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2020 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.600 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Jura

Toon meer vakantiethema's

Populaire plaatsen Jura

Toon meer plaatsen in Jura

Alle plaatsen

Populaire campings Jura

Op vakantie op een camping in de Jura

Wanneer u gaat kamperen in de Jura in het oosten van Frankrijk, bevindt u zich midden in de prachtige natuur. Het Jura-gebergte ligt zowel in Frankrijk als in Zwitserland. U heeft er een prachtig uitzicht op de Alpen en u kunt er heerlijk wintersporten. Toch is een vakantie op een camping in de Jura juist ook in de zomer zeer de moeite waard.

Kamperen in de Jura: indrukwekkende Alpentoppen en warmwaterbronnen

Het Franse departement Jura bestaat voor een groot deel uit bos. Zo’n veertig procent van het gebied is bebosd, met eiken, beuken en sparren. Tevens vindt u in de omgeving van de campings in de Jura talrijke meren, prachtige rivierdalen en druipsteengrotten. In het departement liggen enkele prachtige kastelen, zoals het Château d’Arlay. Leuk om te bezoeken tijdens uw kampeervakantie in de Jura. De historie van dit kasteel is nauw verweven met die van het Nederlandse koningshuis. Van oorsprong was het een klooster.

Naast van de natuur genieten op een camping in de Jura, wil u misschien wel een dagje naar de stad. Lons-le-Saunier is de hoofdstad van het departement Jura. Het is een plaats met warmwaterbronnen. De warme zoutwaterbronnen van Lons waren bij de Romeinen al bekend. In het centrum kunt u verschillende kerken, bogengalerijen en een fraaie toren met uurwerk bezichtigen. De crypte in de kerk Saint-Desiré stamt uit de elfde eeuw.

Als gevolg van het coronavirus kunnen openingsdata van campings op onze website niet helemaal juist zijn. Meer nieuws over kamperen in Corona-tijd >