Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2021 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Usedom

Toon meer vakantiethema's

Populaire campings Usedom

Camping Usedom Duitsland

In Noord-Duitsland, vrijwel tegen de Poolse grens, ligt het eiland Usedom. Een eiland met vele stranden en leuke badplaatsen. Maar er is meer! Het eiland is namelijk een culturele broedplaats voor kunstenaars en jaarlijks worden er talloze leuke evenementen georganiseerd. Om over de prachtige natuur van Usedom nog maar te zwijgen. Daarnaast kunt u met CampingCard ACSI voordelig in het laagseizoen kamperen op Usedom.

Tips

•    Drei Kaiserbäder
Usedom staat bekend om zijn drie badplaatsen Ahlbeck, Heringsdorf en Bansin, die alle drie onderdeel zijn van de Kaiserbäder. Ahlbeck heeft een lange pier met daarop een restaurant in de witte, classicistische bouwstijl, die kenmerkend is voor de rest van het plaatsje. In Heringsdorf ervaart u de oude allure en rijkdom van vroeger. Langs de lange boulevard kunt u genieten van het uitzicht en de mooie architectuur. Pak ook het plaatsje Bansin mee, waar langs de kustlijn ruige klifpartijen te vinden zijn.

•    Culinair
Meerdere malen per jaar staat het eiland op zijn kop door de culinaire activiteiten die er gehouden worden. Wat te denken van de Usedomer Wildwoche die elk najaar wordt gehouden en waar u kunt genieten van vers geschoten wild. Tijdens Heringswoche kunt u de allereerste haringenvangst van het seizoen proeven, verkrijgbaar aan het begin van de lente (zo rond maart).

•    Architectuur
Usedom staat bekend om zijn prachtige Bäderarchitektur. Kenmerkend voor deze bouwstijl zijn de Jugendstilelementen, houtsnijwerk, erkers en pittoreske balkonnetjes van hout of metaal. Huizen in deze stijl komt u vooral tegen in de kleur wit. Tijdens een mooie fietstocht over het eiland zult u zeer veel van deze bijzondere architectuur tegenkomen, aangezien het echt typerend is voor deze regio van de Oostzeekust.

Voordelig kamperen in Usedom

Usedom lijkt misschien een klein eiland, maar er zijn veel verschillende campings waar u ook in het laagseizoen terecht kunt voor een heerlijke strandvakantie. Welke camping u ook kiest, u kunt erop rekenen dat de zee nooit ver weg is én dat u er voordelig kunt kamperen met CampingCard ACSI. Campings in Usedom zijn daarnaast goed voorzien van de nodige beschutting en modern en schoon sanitair.

Peenemünde-museum

Deze plaats heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vlakbij werd namelijk onderzoek gedaan naar V-wapens (Vergeltungswaffen). Tegenwoordig is het plaatsje zo goed als leeg. Wel kunt u nog een bezoek brengen aan de oude energiecentrale (bunker) van het onderzoekscentrum en de directe omgeving die omgetoverd is tot een museum over de V-wapenstechniek. Niet het gezelligste museum om naartoe te gaan, maar het vertelt wel een belangrijk stukje van de Europese geschiedenis.

Het weer

Usedom heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het er ook in het laagseizoen nog aangenaam is. Met temperaturen van rond de 20 graden is het de perfecte kampeerbestemming voor een actieve vakantie vol wandelingen, fietstochten en culturele uitstapjes.

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd