Ga naar de homepage

Beoordelingen Saksen-Anhalt

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Saksen-Anhalt

Bertil Sundquest

Landschappelijk en cultuurhistorisch zeer interessante regio. Het heet met recht Burgenland want je struikelt over de kastelen. Interessante plaatsen zijn o.a. Naumburg, Freyburg, Weimar.

Johan

De regio Saken Anhalt is zeker aan te bevelen

Sandra

Prachtige omgeving met culturele mogelijkheden

Op vakantie op een camping in Sachsen-Anhalt

Een kampeervakantie in Sachsen-Anhalt betekent vooral keuzes maken, zoveel moois is er te zien in het hartje van Duitsland. Een camping in Sachsen-Anhalt is nooit ver weg van één van de tientallen natuurgebieden of aangelegde parken, zoals de Baroktuinen van Blankenburg of het Rosarium Sangerhausen. De laatste jaren heeft de deelstaat Sachsen-Anhalt vele historische parken gerestaureerd.

Kamperen in Sachsen-Anhalt: ontdekkingsreis door middeleeuws Duitsland

Kamperen in Sachsen-Anhalt is kamperen in een parklandschap. Op een kampeervakantie in Sachsen-Anhalt kunt u eindeloos fietsen, wandelen en paardrijden in het mooiste stukje van Duitsland. U kunt ook kiezen voor een autovakantie door het nationale park Harz en Hochharz met grillige rotsen, of de Wildnis Goitzsche, een beschermd natuurgebied dat doet denken aan Scandinavische fjorden en soms zelfs aan woestijn!

U kunt ook een bezoek brengen aan Magdeburg, de 1200 jaar oude stad met een bewogen geschiedenis. De stad staat vol met eeuwenoude monumenten, oude stadsmuren en het omstreden meesterwerk van de wereldberoemde architect Hundertwasser uit 2005, de Grüne Zitadelle!

De campings in Sachsen-Anhalt zijn een ideaal startpunt voor cultuurliefhebbers. De belangrijkste bezienswaardigheid is de ‘Strasse der Romanik’: een route die officieel geopend werd in hoofdstad Magdeburg. Deze voert u over 1100 km, langs 60 gemeenten en 72 bijzondere gebouwen in Romaanse stijl, zoals kloosters op de rotsen en de eerste bakstenen kerken!

Vanaf uw camping in Sachsen-Anhalt is het ook maar een klein eindje rijden naar de steden Leipzig, Hamburg en zelfs Berlijn en Praag zijn niet al te ver. Een prachtige tussenstop op doorreis naar Polen of Tsjechië, maar u wilt waarschijnlijk helemaal niet meer weg uit Sachsen-Anhalt!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd