Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2021 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Thüringen

Toon meer vakantiethema's

Populaire plaatsen Thüringen

Populaire campings Thüringen

Op vakantie op een camping in Thüringen

Kamperen in Thüringen betekent een heerlijke vakantie in een streek waar nog heel veel getuigen van een bewogen geschiedenis te vinden zijn. Een regio waar oud en nieuw naast elkaar bestaan, op de grens van Beieren en voormalig Oost-Duitsland.  De campings in Thüringen liggen in een glooiend landschap, in de buurt van eeuwenoude cultuursteden. Wat let u, probeer eens een vakantie die heel anders is: een heerlijke kampeervakantie in Thüringen.

Kamperen in Thüringen: een prachtige streek, boordevol geschiedenis

Op een kampeervakantie in Thüringen kunt u eindeloos wandelen of fietsen in het Thüringer Wald, in de winter een geliefd wintersportgebied, in de zomer een wandelparadijs met prachtige wandelroutes. De campings in Thüringen zijn voornamelijk campings in de middenklasse, al zijn er zeker ook hele luxe kampeerterreinen te vinden. U kampeert er tussen uitgestrekte, dichte wouden en idyllische meertjes.

Wie in Thüringen op vakantie gaat, mag een bezoekje aan één van de vele cultuursteden niet missen. Bijvoorbeeld hoofdstad Erfurt of Eisenach met de schitterende Wartburg. Eisenach is ook de geboorteplaats van de componist Bach. Maar Thüringen heeft meer beroemde inwoners gehad: Weimar is de stad van schrijver en filosoof Goethe en Schiller, theaterschrijver en filosoof. Liefhebbers van moderne techniek en monumenten van industriële architectuur moeten zeker een kijkje nemen in Jena, onder andere bekend van de fabrikant van optische lenzen Carl Zeiss Jena.

Net over de grens met Beieren vindt u de prachtige steden Coburg en Bayreuth, bekend van het drukbezochte muziekfestival de 'Bayreuther Festspiele'. Ook een uitstapje naar Tsjechië is vanuit Thüringen een peuleschil. Maar een vakantie op een camping in Thüringen betekent ook: buiten zijn en uitrusten in schone lucht en ongerepte natuur, in een streek die nog onbedorven is.

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd