Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2021 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Rügen

Toon meer vakantiethema's

Populaire campings Rügen

Camping Rügen Duitsland

Bent u op zoek naar lange, witte zandstranden? Dan hoeft u echt niet richting het verre zuiden te reizen. Rügen, het grootste eiland van Duitsland, heeft ze namelijk ook. Helemaal fijn om hier in het laagseizoen naartoe te gaan, wanneer de grote vakantiedrukte is afgenomen of nog moet beginnen. Op Rügen kunt u buiten het hoogseizoen met CampingCard ACSI ook nog eens voordelig kamperen.

Tips op Rügen

•    Krijtrotsen
Bruinbakken op zandstranden wordt, gezien de Duitse temperaturen, iets moeilijker. Maar daarvoor ga je ook niet naar Rügen. Wel om te genieten van de prachtige, veelzijdige natuur. Niet alleen kun je er lange strandwandelingen maken, maar ook is het de moeite waard om bijvoorbeeld het Nationaal Park Jasmund te bezoeken. Hier wachten u eindeloze uitzichten over zee en hagelwitte krijtrotsen, die prachtig afsteken tegen de in herfstkleuren gehulde bossen.

•    Prora
Aan de oostkust van Rügen ligt een gigantisch gebouw, het Prora- of KdF-badhotel. Dit hotel werd in de jaren dertig van de twintigste eeuw in opdracht van Adolf Hitler gebouwd en diende als resort voor twintigduizend vakantiegangers uit de arbeidersklasse. Sindsdien heeft het gebouw veel functies gehad, behalve dat van hotel. Nu zijn de inmiddels deels weer in gebruik gestelde ruïnes van het badhotel vooral een indrukwekkende bezienswaardigheid!

•    Rasender Roland
De ideale manier om u over het eiland te vervoeren? De Rasender Roland! Leuk om met deze ouderwetse stoomtrein de hele route, van Putbus naar Göhren, af te leggen. Zo krijgt u het eiland eens vanuit een ander oogpunt te zien.

Voordelig kamperen op Rügen

De campings op Rügen zijn een toonbeeld van de Duitse degelijkheid. Alles is er netjes en goed op orde. Daarbij komt nog dat het personeel, dat ervoor zorgt dat de camping er piekfijn uitziet, u hartelijk ontvangt. En dat alles voor een voordelige prijs, wanneer u er met uw CampingCard ACSI kampeert.

Duitse hunebedden

Al in het stenen tijdperk liepen er mensen rond op Rügen. Dat laten de stenen graven en offerstenen zien die over heel het eiland te vinden zijn. Zo kunt u in Lancken-Granitz een groep van zeven van deze hunebedden bewonderen.

Het weer

Waarom u uw vakantie op Rügen in het laagseizoen moet vieren? Omdat dan de minste regen valt. Het voorjaar is Rügens droogste periode van het jaar, terwijl in de maanden juni en juli de meeste regen valt. Dit betekent natuurlijk niet dat elke dag van de maand de zon schijnt, maar u kunt er in het laagseizoen wel genieten van een mooie, kleurrijke herfst of van de lentezon, die het dauw op het gras doet glinsteren.

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd