Ga naar de homepage

Beoordelingen Gelderland

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Gelderland

R. Wijsman

veel mooie plaatsen in de regio

van Laatum

Schitterende omgeving, zowel voor ( best wel hoogte verschil) fietsen als wandelen. Direct vanuit de camping. bos, heide, maar rivierlandschap en leuke plaatsjes in de omgeving.

Jean-luc en Gerry TAP

Super.

Op vakantie op een camping in Gelderland

Tijdens uw kampeervakantie in Gelderland is zoveel te beleven, dat u ruim de tijd zult moeten nemen om alles te zien. De grootste provincie van Nederland is in grofweg drie gebieden te verdelen: de Veluwe, de Achterhoek en de Betuwe. De landschappen wisselen zich af, wat het een feest maakt om in Gelderland te wandelen of te fietsen. Kamperen in Gelderland kunt u het beste in alle drie de regio's doen.

Kamperen in Gelderland: veel te zien en veel te doen

Op de Veluwe liggen twee Nationale Parken: De Hoge Veluwe en De Veluwezoom. U vindt hier uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Wie van fietsen of wandelen houdt, kan hier zijn hart ophalen. De Veluwe biedt een groot aantal attracties, waar u vanaf uw camping in Gelderland heen kunt gaan: het Kröller-Müller Museum, paleis Het Loo, de Apenheul, Burgers Zoo en het Dolfinarium. 

De Achterhoek is de streek die achter de IJssel ligt. Aan deze rivier liggen twee van de zeven Nederlandse Hanzesteden: Zutphen en Doesburg. Zij hadden in de 14e en 15e eeuw een verbond met Noord-Duitse kooplieden. Nu kunt u hun rijke verleden bezichtigen, net als bijvoorbeeld die van Groenlo. Deze voormalige vestingstad heeft nog kanonnen langs de stadsgracht en stadsmuur staan. Tijdens uw kampeervakantie in de Achterhoek kunt u ook klootschieten, een huifkartocht maken of boerengolfen.

In het uiterste westelijke puntje van Gelderland liggen de vestingen Slot Loevestein, Fort Vuren, Woudrichem en Gorinchem. Ze zijn met elkaar verbonden door fiets- en voetveren. In de Betuwe kunt u uitstekend fietsen over de dijken of wandelen door de uitwaarden langs de fruitbomen. Elk tweede weekend van september vindt in Tiel het Fruitcorso plaats, een optocht van met fruit versierde wagens.

Rondom de campings in Gelderland treft u opvallend veel kastelen en landgoederen aan. Paleis Het Loo, Slot Loevestein en kasteel Huis Bergh zijn de bekendste. Studentenstad Nijmegen en provinciehoofdstad Arnhem zijn twee levendige steden, waar u leuk kunt winkelen en gezellig kunt eten. Op de derde dinsdag van juli start in Nijmegen elk jaar de Nijmeegse Vierdaagse. Tegelijkertijd vinden de Vierdaagsefeesten plaats, een bezoek waard vanaf uw camping in Gelderland.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd