Ga naar de homepage

Beoordelingen Drenthe

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Drenthe

Renate

Het plaatsje Beilen is een gezellig dorp waar gezellige terrasjes en goede restaurants te vinden zijn. Drenthe op zijn mooist in deze omgeving. Zowel wandel als fiets mogelijkheden in groene omgeving met bossen, heide en meertjes.

Maarten

Het Drents-Friese Wold is een lust voor fietsers en wandelaars.

Meindert van der Gulik

Hele mooie omgeving om te fietsen. Westerbork (kamp), Hunnebedcentrum Borger en Wildlands in Emmer allen op een half uurtje rijden en zeker het bezoeken waard.

Op vakantie op een camping in Drenthe

Kamperen in Drenthe betekent genieten van afwisselende landschappen: grote meren, bossen, heide, vennen, veen en stuifzandgebieden. Ideaal om op de fiets te verkennen.  Drenthe is niet voor niets de fietsprovincie bij uitstek. Neem tijdens uw kampeervakantie in Drenthe de tijd om deze prachtige provincie te ontdekken.

Kamperen in Drenthe: hunebedden, veen en turf

De campings in Drenthe liggen in de buurt van schattige kleine dorpjes als Dwingloo, Havelte, Norg en Rolde. De dorpskern is een door bomen omgeven brink. In provinciehoofdstad Assen staan enkele 19e eeuwse gebouwen rondom de brink. Het Drents Museum vormt hier het middelpunt. In het laatste weekend van juni is het in Assen altijd een gezellige drukte, omdat duizenden motorliefhebbers de stad bezoeken vanwege de TT.

Rondom uw camping in Drenthe komt u altijd wel een hunebed tegen. In totaal zijn er 54, waarvan een aantal in Borger bij het Hunebedcentrum staat. Ook leuk om vanaf uw camping in Drenthe heen te gaan is het Noorder Dierenpark in Emmen of het Veenpark in Barger Compascuum. Het leven in het veen en de turf wordt hier uitgebeeld, maar er zijn voor kinderen ook volop mogelijkheden om te spelen.

Als u tijdens uw kampeervakantie in Drenthe door boswachterij Hooghalen fietst of wandelt, is de kans zeer groot dat u door een stiltezone komt. Over een lengte van ongeveer anderhalve kilometer staan radiotelescopen opgesteld, die het heelal onderzoeken. Even verder komt u aan in Kamp Westerbork. Duizenden joden zijn in de Tweede Wereldoorlog van hieruit gedeporteerd naar vernietigingskampen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd