Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2021 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Drenthe

Toon meer vakantiethema's

Populaire plaatsen Drenthe

Toon meer plaatsen in Drenthe

Alle plaatsen

Populaire campings Drenthe

Op vakantie op een camping in Drenthe

Kamperen in Drenthe betekent genieten van afwisselende landschappen: grote meren, bossen, heide, vennen, veen en stuifzandgebieden. Ideaal om op de fiets te verkennen.  Drenthe is niet voor niets de fietsprovincie bij uitstek. Neem tijdens uw kampeervakantie in Drenthe de tijd om deze prachtige provincie te ontdekken.

Kamperen in Drenthe: hunebedden, veen en turf

De campings in Drenthe liggen in de buurt van schattige kleine dorpjes als Dwingloo, Havelte, Norg en Rolde. De dorpskern is een door bomen omgeven brink. In provinciehoofdstad Assen staan enkele 19e eeuwse gebouwen rondom de brink. Het Drents Museum vormt hier het middelpunt. In het laatste weekend van juni is het in Assen altijd een gezellige drukte, omdat duizenden motorliefhebbers de stad bezoeken vanwege de TT.

Rondom uw camping in Drenthe komt u altijd wel een hunebed tegen. In totaal zijn er 54, waarvan een aantal in Borger bij het Hunebedcentrum staat. Ook leuk om vanaf uw camping in Drenthe heen te gaan is het Noorder Dierenpark in Emmen of het Veenpark in Barger Compascuum. Het leven in het veen en de turf wordt hier uitgebeeld, maar er zijn voor kinderen ook volop mogelijkheden om te spelen.

Als u tijdens uw kampeervakantie in Drenthe door boswachterij Hooghalen fietst of wandelt, is de kans zeer groot dat u door een stiltezone komt. Over een lengte van ongeveer anderhalve kilometer staan radiotelescopen opgesteld, die het heelal onderzoeken. Even verder komt u aan in Kamp Westerbork. Duizenden joden zijn in de Tweede Wereldoorlog van hieruit gedeporteerd naar vernietigingskampen.

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd