Ga naar de homepage

Camping in de Betuwe Nederland

De Betuwe: een prachtige natuurstreek in de provincie Gelderland, gelegen tussen de rivieren de Waal in het zuiden en de Nederrijn en Lek in het noorden. Een perfecte locatie voor vee- en fruitteelt. De Betuwe staat dan ook bekend om zijn vele fruitgaarden. De frambozen, appels en kersen groeien er als kool. Hierdoor is het altijd kleurrijk in de Betuwe.

Tips

-    Tiel
In Tiel kunt u, onder begeleiding van het fruitige figuurtje Flipje, een stadswandeling maken. Ontdek de middeleeuwse stadswal en de grote Waterpoort, of het Flipje en Streekmuseum, met alle informatie over Tiel en omstreken.
-    Strandpark Slijk-Ewijk
In de prachtige natuuromgeving van Slijk-Ewijk ligt Strandpark Slijk-Ewijk. Hier kunt u lekker zwemmen of watersporten, maar ook genieten van de mooie natuur. Leuk om een dagje met de kinderen of kleinkinderen heen te gaan.
-    Wandelroutes
In de Betuwe is het heerlijk wandelen. Er zijn dan ook genoeg wandelroutes, die u leiden langs de rivieren, door de bossen en de karakteristieke dorpjes. Een van die wandelroutes brengt u van Dodewaard naar Oosterhout. Onderweg kunt u genieten van de historische dorpjes Zetten en Andelst en het mooie Landgoed Hemmen.

Voordelig kamperen in de Betuwe

Met CampingCard ACSI kunt u in de prachtige Betuwse omgeving in het laagseizoen goedkoop kamperen. De kindvriendelijke campings zullen u met evenveel gastvrijheid ontvangen als in het hoogseizoen. U zult dus een heerlijke kampeervakantie in het laagseizoen tegemoetzien.

Romeinen tussen de rivieren

Ten tijde van het Romeinse Rijk werd het gebied dat nu de Betuwe is, bewoond door Romeinen. Door de Betuwe liep namelijk de Limes, de grens van het Romeinse Rijk. Vooral Elst was voor de Romeinen een belangrijke plaats, getuige de twee tempels die daar toentertijd stonden. De resten van de tempels zijn nog altijd te bezichtigen.

Het weer in de Betuwe

In Nederland kan men nog weleens minnetjes doen over het klimaat, maar over het algemeen is het een groot deel van het jaar best mooi weer. De Nederlandse zomer heeft een gemiddelde temperatuur tussen de twintig en vijfentwintig graden, en ook in de lente kan het kwik al aardig oplopen. Ook het najaarszonnetje kan vaak nog flink schijnen, en de mooie wolkenluchten waar Nederland zo bekend om staat, zijn een lust voor het oog. En of het nu goed weer is of niet: de Betuwe blijft het hele jaar door mooi.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd