Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.600 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2020 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.600 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Asturië

Toon meer vakantiethema's

Populaire plaatsen Asturië

Populaire campings Asturië

Camping Colombres

Camping Colombres

 • 20
 • 3001

Groene familiecamping met een parkachtig aangelegd kampeerterrein. Staanplaatsen op beschaduwde terrassen en op een zonnig grasveld. Kindvriendelijk camping met diverse voorzieningen speciaal voor gezinnen met...

Op vakantie op een camping in Asturias

Een kampeervakantie in Asturië (de Spaanse naam is Principado de Asturias) laat u kennismaken met het 'andere Spanje': sappige, groene kusten en de ongerepte, tijdloze natuur van de Picos, één van de mooiste bergstreken van Europa! De campings in het Noord-Spaanse Asturië liggen in een regio vol grote tegenstellingen.

Campings in Asturië: idyllische baaitjes en hoge pieken aan de Groene Kust!

De regio Asturias aan de Spaanse noordkust (de golf van Biskaje), net voorbij Baskenland is de regio van de contrasten: grote open ruimten, groene weiden in valleien met kabbelende riviertjes, kleine strandjes tussen de rotsen, diepe en nauwe kloven en ravijnen in de hoger gelegen gebieden. Rondom uw camping in Asturië zult u veel van deze landschappen tegenkomen.

De bergen van Cantabrië liggen in het zuiden, maar het is bijna tot aan de kust bergachtig. Het letterlijke hoogtepunt tijdens het kamperen in Asturië is natuurgebied de Picos de Europa, een kalksteengebergte met besneeuwde toppen tot 2500 meter. Vooral een gebied voor wandelaars en vrienden van de natuur. Er leven nog schaapherders die de hele zomer bij hun kudde overnachten.

Bij Covadonga in de Picos liggen op grote hoogte nog een aantal meren, een populaire plek voor zonaanbidders, omdat het er bijna altijd mooi weer is. De campings in Asturië liggen in de streek die de bijnaam heeft: Het Groene Spanje. De kust doet hier een beetje 'Brits' aan en is veel lieflijker dan in de rest van Spanje.

De hoofdstad van de regio is Oviedo. Aan de kust ligt de levendige havenstad Gijon, met een prachtig oud havenkwartier met bars, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Omdat Asturië een van de laatste overblijfselen van het christelijke Spanje was tijdens de Moorse overheersing, krijgt de troonopvolger van de Spaanse troon automatisch de titel Prins van Asturias.