Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Navarra

Een kampeervakantie in Navarra is een reis naar een waar kruispunt van culturen. De provincie Navarra, tussen Baskenland en Aragón, bestaat uit grofweg drie delen, die heel erg van elkaar verschillen: de hoge toppen van de Pyreneeën op de grens met Frankrijk, het middengebergte en de lager gelegen delen in het rivierengebied. Echt een cultureel mozaïek, want met het landschap verandert ook de sfeer en de folklore per gebied. Op een camping in Navarra in Noord-Spanje zult u zich thuis voelen, ook al bent u ver weg van huis!

Campings in Navarra: cultureel mozaïek aan de voet van de Pyreneeën!

Kamperen in Navarra is een heerlijke manier van vakantie vieren voor wie van wandelen of fietsen houdt. Het landschap is er prachtig en naast alle mooie natuur vindt u er een eeuwenoude cultuur, prachtige steden en natuurlijk aardige mensen die trots zijn op hun streek en hun culturele identiteit. U zult versteld staan van het aantal feesten, festivals en festiviteiten in dit bruisende deel van Spanje.

Het allerbekendste en het spectaculairste volksfeest is wel San Fermin. In feite duren de feesten een volle week, maar iedereen kent vooral de beelden van de stieren die losgelaten worden in de nauwe straten van Pamplona en de dappere helden die het aandurven om voor de stieren uitrennen, in de hoop niet op de horens genomen te worden.

Pamplona is een oude vestingstad in de uitlopers van de Pyreneeën, eeuwenlang van strategisch belang in de verdediging tegen aanvallen op Spanje vanuit het noorden. Het is nog altijd te zien aan de stoere, dikke stadsmuren en de trotse citadel in het oude centrum Casco Antiguo. In de 9de eeuw werd Pamplona (of Iruñea in het Baskisch) de hoofdstad van Navarra, maar het versterkte fort bestond toen al eeuwen.

Op vakantie in Navarra moet u ook beslist een bezoek brengen aan Roncesvalle, waar volgens de legende de Frankische held Roland, bekend van het 'Roelandslied' overleed. Een andere bezienswaardigheid is het typisch Baskisch stadje Elizondo. Navarra is deels Baskisch; ongeveer een kwart van de inwoners van Pamplona spreekt  Baskisch, in het zuiden van de provincie voelt men zich meer Castilliaans dan Baskisch.

U vindt ook campings in Navarra die aan de befaamde, historische pelgrimsroute naar Santiago de Compostela liggen. Een streek met een bewogen geschiedenis, waar nog veel te zien is uit het rijke verleden. Op een camping in Navarra zult u zich niet snel vervelen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd