Ga naar de homepage

Camping Costa Brava

De Costa Brava, de zonnige Catalaanse kuststreek aan de Middellandse Zee, is een van de populairste vakantiebestemmingen van zonliefhebbend Europa. Het is dan ook niet gek dat de vele stranden in de zomermaanden vol liggen met toegestroomde toeristen. Ideaal voor u om niet juist dan, maar in het laagseizoen naar de Costa Brava te gaan. Dan slaat u namelijk twee vliegen in één klap: er is plaats genoeg op het strand en u kunt er voordelig kamperen, met CampingCard ACSI. En ook in het laagseizoen blijft de Costa Brava een paradijselijke plek.

Tips aan de Costa Brava

-    Wandelen
Misschien zou u het niet verwachten, maar aan de Costa Brava is het heerlijk om te wandelen. Met een goed paar wandelschoenen kunt u het ruige landschap aan de kust gemakkelijk bedwingen. Maar ook meer landinwaarts is de natuur indrukwekkend. In het bergrijke natuurpark Montseny bijvoorbeeld kunt u in het laagseizoen genieten van de schitterende, warme herfstkleuren die nog een extra kleur krijgen door het najaarszonnetje. Montseny is natuurlijk niet de enige plek waar u kunt wandelen; de veelzijdige Catalaanse natuur biedt u nog veel meer mogelijkheden.
-    Salvador Dalí
Cadaques is een klein dorpje nabij de Franse grens dat bekend is geworden als woonplaats van een aantal bekende Spaanse kunstenaars. Zo zijn de voormalige woningen van Picasso, Miró en Federico García Lorca nog te vinden in het pittoreske kustplaatsje. Ook de wonderlijke villa van (de hand van) Salvador Dalí, gelegen in Port Lligat, even buiten Cadaques, is te bezoeken. En gaat u iets meer landinwaarts, dan komt u nog meer creaties van de surrealistische kunstenaar Dalí tegen. In zijn geboorteplek Figueres ligt namelijk het Dalí Theatre-Museum.
-    Gerona
Eigenlijk is de stad Gerona al een bezienswaardigheid op zich. Deze hoofdstad van de gelijknamige provincie ademt geschiedenis. Het klooster Sant Pere de Galligants, waarin nu het archeologisch museum van Gerona is gevestigd, is hiervan een prachtig voorbeeld. Maar ook de kathedraal, het geschiedenismuseum en de Joodse wijk zijn zuchten van geschiedenis.

Voordelig kamperen aan de Costa Brava

De Costa Brava is een echte zomervakantiebestemming. Het probleem in het hoogseizoen is echter dat de campings druk en duur zijn. Daarom is de Costa Brava ook een ideale plek voor een kampeervakantie in het laagseizoen: het is er minder druk en met CampingCard ACSI kunt u er goedkoop kamperen. De campings aan de Costa Brava kennen verschillende prijsklassen, maar zijn wel altijd voordelig. En het schone, moderne sanitair dat u op de camping kunt vinden is er in het laagseizoen even schoon als in de zomermaanden.

Als een vis aan het water

De restaurants op de campings aan de Costa Brava serveren vaak ook nog eens lekker eten. De Costa Brava staat namelijk bekend om zijn heerlijke zeegerechten. Niet vreemd, gezien de ligging aan de rijkelijk gevulde Middellandse Zee. Er zijn aan de Costa Brava dan ook genoeg restaurants te vinden waar ze garnalen, kreeft en inktvis serveren. Geniet van paella of suquet, een typisch Catalaans visstoofgerecht.

Het weer aan de Costa Brava

Hoewel niet zo warm en zonnig als in de zomer is het in het laagseizoen aan de Costa Brava nog prima vertoeven. Misschien zelfs wel beter. In het najaar en vroege voorjaar kunnen de temperaturen nog steeds oplopen tot boven de twintig graden, en ook de zon schijnt regelmatig. Maar neem wel een dikke trui mee; ’s avonds en in de nacht koelt het er namelijk flink af.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd