Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Castilië (Castilla y León)

Een kampeervakantie in Castilië (dit deel van Spanje heet officieel Castilla y León) is ideaal in het voor- of naseizoen. Want in Centraal-Spanje kan het in de zomermaanden juli en augustus behoorlijk warm zijn; temperaturen tussen de 35 en 40 graden zijn geen uitzondering. In het vroege voorjaar is de natuur hier op zijn mooist. In deze streek vol historie zult u zich geen moment vervelen. Het is het land van glooiende vlaktes, burchten en kastelen en de prachtige Spaanse steden León, Burgos, Salamanca en Valladolid. De campings in Castilië bieden voor elk wat wils: bergen, wijngaarden, langgerekte meren aan de rivier de Esla en een landschap dat nog puur en ongerept is.

Campings in Castilla y León: kamperen in het land van koninklijke monumenten!

Kamperen in Castilië is het échte leven, zoals de Spanjaarden over deze streek zeggen. U vindt er van alles wat: schitterende berglandsschappen, kronkelende riviertjes, wijngaarden, stadjes en vooral veel ruimte.

De campings in Castilla y León zijn een prima vertrekpunt om het mooie binnenland van Spanje te ontdekken. Bijvoorbeeld de Ruta de los Arribes del Duero, één van de mooiste culturele routes in Zuid-Europa. Of Avila, Salamanca en Segovia: drie steden in deze regio die het predikaat 'World Heritage City' hebben: belangrijke cultuurmonumenten dus. Segovia is prachtig gelegen op de rand van een heuvel, met in de verte de bergen. Het oude Avila is bijna helemaal ommuurd met een middeleeuwse verdedigingsmuur.

Overal in het voormalige koninkrijk Castilië, dat een hoofdrol speelde in de Spaanse geschiedenis, vindt u kloosters, kastelen, burchten en archeologische vindplaatsen. Samen met het koninkrijk Aragón vormde Castilië de basis van het huidige Spanje. In Castilië (of Kastilië) zijn zo veel bezienswaardigheden uit het rijke verleden, dat u zich in één groot openluchtmuseum waant. Maar op een camping in Castilië in Midden-Spanje zit u ook midden in de stilte, ver weg van de drukte, als u dat wilt.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd