Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3400 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2019 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3400 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Galicië

Toon meer vakantiethema's

Populaire regio's Galicië

Populaire campings Galicië

Camping Paxariñas

Camping Paxariñas

 • 18
 • 2987

Omgeven door de hoge golven van de Atlantische kust is deze eenvoudige terrassencamping een mooie plek om te genieten van de rijke natuur in dit...

Camping O Muiño

Camping O Muiño

 • 20
 • 2984

Liefhebber van kamperen aan zee? Dan is camping O Muiño de uitgelezen plek voor jou. Pal aan het water, het geluid van de bruisende golven...

Camping Santa Tecla

Camping Santa Tecla

 • 12
 • 2979

Camping Santa Tecla ligt midden in een beschermd natuurgebied, aan de monding van de Minho. Deze rivier vormt de grens tussen Spanje en het noordelijke...

Op vakantie op een camping in Galicia

Een kampeervakantie in Galicië (de Spaanse naam is Galicia), in het uiterste noordwesten van Spanje, laat u kennismaken met het 'andere' Spanje. De grillige en lieflijke rotskust aan de Atlantische Oceaan doet een beetje Brits aan. U zult u soms in Ierland of Engeland wanen. Op de campings in Galicië zult u kennismaken met de heel eigen cultuur van dit groene stuk Spanje. Galicië heeft zelfs, net als Catalonië, een eigen taal: het Galego.

Campings in Galicië: alles is hier anders dan in de rest van Spanje!

Kamperen in Galicië is vakantie houden op grond met een geschiedenis! Het is de omgeving van de wereldberoemde pelgrimstocht de Camino de Santiago, de tocht naar Santiago de Compostela die u te voet dient af te leggen. Dit traject van vele duizenden kilometers loopt vanuit Frankrijk helemaal langs de Spaanse noordkust door de Pyreneeën, Navarra, Spaans Baskenland, Castilla y León, Cantabria, Asturias en eindigt bij de kathedraal van Santiago.

Langs de route zijn overal kloosters, kapelletjes, kerkjes en religieuze gedenktekens: het regionale verkeersbureau van Galicia vermeldt onder het kopje 'religieuze architectuur' maar liefst 600 bezienswaardigheden! U zult de tijd nodig hebben om meerdere van deze te kunnen bezoeken vanaf uw camping in Galicië.

Maar zelfs als u de befaamde 'Camino' helemaal links laat liggen, is Galicië een fantastische streek voor een mooie vakantie! Galicië is echt in alles anders dan het stereotiepe beeld dat mensen van een Spaans landschap hebben. Het is overwegend groen en heeft een heel eigen cultuur. Kenmerkend zijn de statige landhuizen, de hórreos (verhoogde graanschuren op poten) en hoge stenen kruisbeelden langs de weg.

De campings in de Galicië vindt u vooral aan de schitterende Atlantische kust net ten noorden van Portugal, maar er zijn ook heerijke, stille campings in de binnenlanden. Andere bezienswaardigheden: de steden Vigo en A Coruña. Maar vooral: een overvloed aan natuurschoon. Wedden dat u tijdens een kampeervakantie in Galicië op slag verliefd wordt op de meest westelijke provincie van Spanje?