Ga naar de homepage

Op vakantie op een camping in Andalusië

Bij een zonnige kampeervakantie in Andalusië (de Spaanse naam is Andalucía) denk je meteen aan de Costa del Sol, aan prachtige stranden en een heerlijke zee, met veel vermaak en veel toerisme. Maar in de uitgestrekte provincie Andalucía in Zuid-Spanje liggen ook steden vol cultuurschatten en prachtige straten en pleinen: Granada, Sevilla, Málaga, Cordoba en Cádiz bijvoorbeeld. De ongerepte natuurgebieden zijn heel divers: van woestijn tot bergtoppen met sneeuw! Op de campings in Zuid-Spanje vindt u al dat moois om de hoek!

Campings in Andalusië: bergen, strand, schitterende steden en natuurlijk zon!

Andalusië is veel, veel meer dan de Costa del Sol, Marbella en Torremolinos! De zonnige zuidkust van Spanje is natuurlijk prachtig en onovertroffen voor een zonvakantie, maar in Andalucía is zoveel meer te zien. Bergen met besneeuwde toppen in de Sierra Nevada, woestijnlandschap met palmbomen in het oosten bij Almeria, groene heuvels en kleurrijke bloemenpracht in de rest van de zuidelijkste provincie van Spanje. De dorpjes zijn vaak helemaal wit en prachtig gelegen in de heuvels.

In de grote steden die u tijdens uw kampeervakantie in Andalusië kunt bezoeken, is heel veel moois te zien. De architectuur heeft veel Arabische invloeden, uit de tijd van de Moren. Het bekendste is wel het Alhambra in Granada. Maar ook het historische centrum van Sevilla is één groot openluchtmuseum.

Kamperen in Andalusië is een feest! Want u bent hier ook in de streek van de flamenco, de folklore, de kleurrijke dorpsfeesten en de traditionele religieuze processies met kaarsen en lampions in de 'heilige week' de Santa Semana voor Pasen. Op de campings in Andalusië geniet u vast en zeker mee van deze warme sfeer!

Andalusië is een belangrijke Spaanse streek. Wanneer u ooit op rondreis door Spanje gaat, moet u zeker niet aan dit gebied voorbij gaan!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd