Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2021 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Thessalië

Toon meer vakantiethema's

Populaire plaatsen Thessalië

Populaire campings Thessalië

Camping Sikia

Camping Sikia

 • 20
 • 994

Camping Sikia is een zeer verzorgde camping gelegen in een prachtig landschap. De terrassencamping biedt schitterende uitzichten, een strandje, sportvelden en een goed restaurant met...

Camping Hellas

Camping Hellas

 • 20
 • 993

Camping Hellas ligt op het schiereiland Pilion, aan de oostkant van het Griekse vasteland. Volos is de grote stad bij het begin van het schiereiland,...

Op vakantie op een camping in Thessalia en op de Sporaden

Thessalia (Thessalië in het Nederlands) is een gebied in het noordoosten van Griekenland, dat grenst aan Macedonië en Centraal-Griekenland. Een prima regio als u van een warme zomer aan de Egeïsche Zee houdt. Door het landklimaat heeft het gebied bloedhete zomers en winters met strenge vorst. Thessalia wordt omzoomd door bergen. De rivier de Pinios stroomt door het schilderachtige Tempi-dal naar zee. Niet zo'n heel bekend vakantiegebied, maar u kunt prachtig kamperen op een camping in Thessalië. Voor de kust liggen bekende vakantie-eilanden als Skiros, Chios, Lesbos, Limnos, Thasos en Samothraki: de Sporaden!

Kamperen in Thessalia en op de Sporaden: authentiek Grieks landschap

Kamperen in Thessalië en op de Sporaden is echt iets voor mensen die van boeiende landschappen en zee houden. Aan de noordgrens ligt de legendarische berg Olympus. Wereldberoemd zijn de Meteora rotsen, ontstaan doordat de rivier de Pinios zich in miljoenen jaren een weg naar zee heeft gebaand en daarbij de rotsen op een grillige manier uitholde.

Dit stukje Noordoost-Griekenland heeft een bewogen geschiedenis: in de Middeleeuwen was Thessalië onderdeel van het Byzantijnse Rijk, later werd het veroverd door Turkije. Pas in 1913 werd het hele gebied Grieks.

Een kampeervakantie in Thessalië is kennismaken met authentiek Griekenland. Het is een belangrijk agrarisch gebied met tabak, olijven, citrusvruchten en graan. 's Winters trekken er ook nomadische herders rond met hun kuddes. De campings in Thessalia liggen voornamelijk op het lange schiereiland bij de stad Volos aan de Egeïsche Zee.

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd