Ga naar de homepage

Beoordelingen Peloponnesos

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Peloponnesos

Bonner Paul

perfecte ligging voor bezoeken aan Arcos, Tiryns, Naphflo, Methana

Peter Klumpers

Zeer mooie omgeving met prachtig plaatsje Naflia in buurt (30 km)

Iris

Prachtig. We komen er nu al 5 jaar en zien elk jaar weer iets nieuws. De mensen zijn uiterst vriendelijk en het is nog niet zo heel druk bezocht.

Op vakantie op een camping op de Peloponnesos

Kamperen op de Peloponnesos: dat betekent mogelijkheden te over voor een heerlijke, interessante of ontspannen vakantie. Het eiland is genoemd naar de Griekse held Pelops. Nesos betekent eiland. De Peloponnesos of Peloponnisos in het Grieks, was in de oudheid van belang, onder andere omdat het de regio was van Sparta, de eeuwige rivaal van Athene. Verder lag er de antieke stad Korinthe, nu te zien in Archaia Korinthos. Ook het heiligdom van de Griekse godin Hera in Argos was heel beroemd. En niet te vergeten Olympia, de bakermat van de moderne Olympische Spelen!

Kamperen op de Peloponnesos: zonnig schiereiland boordevol historie

Kamperen op de Peloponnesos, het grootste schiereiland van Griekenland betekent voor wie dat wil: een reis terug in de tijd. Zoveel getuigen van de oude, Griekse beschaving zijn rondom uw camping op de Peloponnesos nog te zien. Het enorme schiereiland is alleen met het vasteland verbonden door de smalle Landengte van Korinthe. Die landengte wordt weer doorsneden door het Kanaal van Korinthe.

Ondanks de zuidelijke ligging en de hoeveelheid zon is de Peloponnesos verrassend groen. In het midden ligt het bergland Arcadia, naamgever van onze 'Arcadische' landschappen, wat wil zeggen: landelijk, eenvoudig.

Het schiereiland in het zuiden van Griekenland is ook heel goed met de trein te doorkruisen. Dat gaat wel wat langzaam (40 km per uur), maar het is in verhouding erg goedkoop. Een kampeervakantie op de Peloponnesos kost op die manier wat tijd, maar u ziet erg veel van het prachtige landschap! De campings op de Peloponnesos liggen soms paradijselijk, hoog op de rotsen aan zee, of in de schaduw van oude olijfbomen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd