Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2021 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Centraal-Griekenland

Populaire plaatsen Centraal-Griekenland

Populaire campings Centraal-Griekenland

Chrissa Camping

Chrissa Camping

 • 18
 • 980

Hier vind je Griekse cultuur op zijn best. Camping Chrissa ligt namelijk op een steenworp afstand van de wereldberoemde afgravingen van Delphi. Naast dat het...

Op vakantie op een camping in Centraal-Griekenland

Griekenland is bekend als de bakermat van onze hedendaagse beschaving. En als een lieflijk, gastvrij vakantieland! Midden in dit uitgestrekte en zonnige land ligt het gebied rond hoofdstad Athene met een rijke historie en een prachtig, bergachtig landschap. Kamperen bij Athene: zon, zee en oude kunstschatten.

Campings in Centraal-Griekenland: veel monumenten rond Athene en Delphi

Kamperen in Midden-Griekenland is alleen al de moeite waard vanwege de vele monumenten die nog iets laten zien van onze vroegste beschaving. Het is onder andere de streek van het legendarische Delphi, bekend van het Orakel van Delphi. En op het schiereiland Attika ligt de hoofdstad Athene met de wereldberoemde Akropolis waarop het Parthenon staat. De stad Athene is al 7000 jaar bewoond. Nu is het een wereldstad met 3 miljoen inwoners, een derde van alle Grieken!

Maar er is veel meer te zien in Midden-Griekenland: een kampeervakantie in Centraal-Griekenland lijkt op een zonovergoten snoepreisje door één groot openluchtmuseum met overblijfselen uit de oudheid. Maar u verblijft ook in een land met 300 dagen per jaar zon, prachtige bergen zoals de Parnassos en veel groen.

Ondanks het warme klimaat is Griekenland zeker niet dor en droog om te zien! De plaatsen waar het bos is verdwenen maar de grond niet in gebruik is genomen door boeren, zijn nu overwoekerd door altijd groene steeneiken, aardbeibomen, johannesbroodbomen en wilde olijfbomen. Op extreem droge plaatsen groeit de frygana, een altijd groene lagere begroeiing van stekelige struiken en geurige kruiden, zoals tijm en lavendel.

Veel campings in Midden-Griekenland liggen aan zee, aan een van de honderden mooie stranden en baaitjes. Grieken gaan graag en veel uit eten, dus keus genoeg om te genieten van heerlijke Griekse gerechten!

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd