Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.600 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2020 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.600 campings
  Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd
 • Kinderen gratis mee naar +650 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Zuid Engeland

Toon meer vakantiethema's

Populaire campings Zuid Engeland

Camping Zuid-Engeland

Zuid-Engeland, misschien wel het mooiste stukje Engeland. Hier liggen cultuurrijke en bruisende steden als Londen, Oxford en Bath, die u in uw leven minstens één keer moet hebben bezocht. Ook de Zuid-Engelse natuur is overweldigend: krijtrotsen, groene heuvels en de woeste zee bepalen het beeld. Een heerlijke plek voor een kampeervakantie dus. En gaat u in het laagseizoen, dan kunt u met CampingCard ACSI in heel Zuid-Engeland voordelig kamperen.

Tips

•    Stonehenge
Een van de bekendste bouwwerken ter wereld is Stonehenge. Deze prehistorische constructie staat midden in de groene heuvels nabij het plaatsje Amesbury. Een perfect uitgangspunt voor een lange wandeling. Over de bouwwijze en functie van Stonehenge is nog altijd onduidelijkheid. Waarschijnlijk is Stonehenge onder andere gebruikt als begraafplaats. Een andere theorie zegt dat de stenen formatie de prehistorische equivalent van Lourdes is, een plek om te helen.

•    Seven Sisters Country Park
Zuid-Engeland staat bekend om zijn prachtige kust met kilometerslange witte krijtrotsen. In het Seven Sisters Country Park in het graafschap East Sussex kunt u tijdens een strandwandeling of fietstocht uitgebreid genieten van deze natuurfenomenen.

•    Blenheim Palace
Bij het plaatsje Woodstock ligt het Blenheim Palace. Dit architectonisch toonbeeld van de Engelse barok is van binnen en van buiten een lust voor het oog. Goed te combineren met een bezoek aan het mooie Oxford, dat op nog geen halfuur rijden van het paleis ligt.

Voordelig kamperen in Zuid-Engeland

Zuid-Engeland is een echt kampeergebied, blijkens de vele campings die er te vinden zijn. Er is altijd wel een camping in de buurt, of u nu aan de kust met zijn prachtige kliffen wilt kamperen of dicht bij hoofdstad Londen. En met CampingCard ACSI kunt u bij veel van de campings in Zuid-Engeland in het laagseizoen goedkoop kamperen.

Broadchurch

In 2013 begon de Britse televisieserie Broadchurch, een misdaaddrama over de dood van een klein jongetje dat gevonden werd op het strand. Het decor voor deze aangrijpende serie is Bridport, een plaatsje aan de kust van het zuidwestelijke graafschap Dorset. Ook hier ziet u weer het typische Zuid-Engelse landschap: hoge kliffen en glooiende groene heuvels. Fans van Broadchurch moeten hier een keertje geweest zijn.

Het weer

Engeland heeft de reputatie een regenachtig land te zijn. In Zuid-Engeland valt dit echter heel erg mee. Vooral het zuidwesten kan meegenieten van de warme lucht die toestroomt vanuit de Middellandse Zee. Maar ook in de rest van het gebied heerst er een gematigd klimaat met aangename lentes en zomers. En als het dan toch een beetje regent, dan houdt dat u natuurlijk niet tegen om het prachtige Zuid-Engeland te ontdekken.

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd