Ga naar de homepage

Campings in Engeland

Actievelingen die zoeken naar een wandel- of fietsvakantie zijn in Engeland aan het juist adres. De grootse klifpartijen aan de zuidelijke kust en mystieke natuurgebieden in het binnenland nodigen u uit voor een afwisselende vakantie midden in de natuur. Het land kent daarnaast talloze historische plekken die door UNESCO worden beschermd en zeer de moeite waard zijn. Door heel Engeland zijn CampingCard ACSI-campings te vinden zodat u alle mooie plekken voordelig kunt bezoeken in het laagseizoen. 

Tips wanneer u gaat kamperen in Engeland:

•    Jurassic Coast
Deze machtige kliffen strekken zich uit over een groot gedeelte van de Engelse zuidkust. Deze kustlijn is zo uniek, dat het een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft bemachtigd. Er zijn leuke activiteiten te doen bij deze kliffen, zoals een fossielenjacht en er zijn bezoekerscentra waar u meer informatie over het natuurgebied krijgen kunt.

•    Wandelen
Het noorden van Engeland kenmerkt zich door de 117 kilometer lange muur, gebouwd door keizer Hadrianus. De muur doorkruist het land vanaf de westkust tot aan de oostkust. Langs deze muur kunt u eindeloos wandelen en genieten van het ruige, maar betoverende Engelse landschap. 

•    Theater
Het hart van het Europese theater ligt zonder meer in Engeland. Shakespeare schreef er geschiedenis met zijn bekende toneelstukken. Mocht u in de gelegenheid zijn om een traditionele, Engelse opvoering van Shakespeare te zien, grijp dan uw kans! Musicalliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Londen, waar jaarlijks musicals van wereldformaat worden opgevoerd. 

Voordelig kamperen in Engeland

De diversiteit in de Engelse natuur en cultuur is ook terug te vinden in het campingaanbod. Kamperen te midden van sprookjesachtige graslanden en valleien, of ontwaken met zicht op zee? De Engelse campings hebben het allemaal. Nog leuker wordt het wanneer u dat kunt combineren met CampingCard ACSI, zodat u in het laagseizoen voordelig op kampeervakantie kunt.

De kanaaleilanden

Het klinkt misschien gek, maar vlak voor de kust van Frankrijk ligt een Engelse eilandengroep, ook wel de kanaaleilanden genoemd. Deze eilanden (Guernsey, Jersey, Sark, Herm en Alderney) zijn de laatste overblijfselen van het middeleeuwse hertogdom Normandië. In de geschiedenis werd er om de eilandengroep vaak gevochten tussen Engeland en Frankrijk en is sinds de 15e eeuw bezit van Engeland gebleven. De eilanden zijn zeer groen en rotsachtig en zeker een bezoekje waard!

Het Engelse klimaat

Voor een actieve vakantie heeft Engeland het beste klimaat. De temperaturen zijn daar in het laagseizoen ideaal voor een mooie wandeling of fietstocht. Gaat u toch voor wat meer zon? De zuidwestelijke kuststrook, bij Cornwall en Devon, wordt ook wel de Engelse Rivièra genoemd. De warme golfstroom voor de kust zorgt ervoor dat het daar ook in het laagseizoen nog heerlijk aangenaam is.  

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd