Ga naar de homepage

Campings in Schotland

Met 11.000 kilometer kustlijn, mystieke hooglanden en ontelbaar veel kleine eilanden is Schotland zeer geschikt voor een actieve wandel- of fietsvakantie. Door heel Schotland heen vindt u voordelige CampingCard ACSI-campings waar u met korting in het laagseizoen kunt kamperen. Zo hoeft u niets van het land te missen. 

Lees meer

Tips wanneer u gaat kamperen in Schotland:

•    Fife Coastal Path: 
Langs de Schotse kustlijn in het graafschap Fife kunt u prachtig wandelen door uitgestrekte landschappen, afgewisseld met kleine, historische stadjes. Het wandelpad is 150 km lang en loopt van Kincardine tot aan Newburgh. U kunt het hele stuk wandelen, maar u kunt ook delen van de route doen. Voor meer informatie kunt u kijken op:http://fifecoastalpath.co.uk/

•    Urquhart kasteel
Schotland kent meerdere kastelen die het bezoeken waard zijn. Een bijzondere daarvan is kasteel Urquhart, gelegen aan het Loch Ness. Het kasteel verviel langzaam in een ruïne, maar straalt nog wel Schotse historie uit. Vanuit de restanten van de toren heeft u prachtig uitzicht over Loch Ness en wie weet komt u er het monster uit de legende nog tegen. 

•    Caingorms National Park
Een van de beroemdste natuurparken van Schotland is het Caingorms National Park. In dit natuurpark heeft u alle Schotse biodiversiteit in één gebied, waar ruige rotsen en uitgestrekte bossen de boventoon voeren. U kunt er bijvoorbeeld de Schotse wilde kat spotten en kilometers lang fietsen en wandelen over de uitgestippelde routes die u dwars door de bossen en hooglanden leiden.

Voordelig kamperen in Schotland

In Schotland is het mogelijk om te kamperen aan de kust of juist dicht bij de stad. Waar u ook staat, vanaf elke camping bent u gegarandeerd van betoverende uitzichten. De campings zijn ruim opgezet, rustig gelegen en midden in de natuur. Bijkomend voordeel is dat u met CampingCard ACSI met korting kunt kamperen in het laagseizoen.

Schots klimaat

Het Schots klimaat verschilt weinig van dat van Midden-Europa. In het laagseizoen heeft het land dan ook prima temperaturen voor een actieve wandel- of fietsvakantie. Doordat het land omringd is door water, waait er altijd een stevige westenwind. Uitwaaien in Schotland is daardoor ook goed mogelijk! Vergeet tijdens uw bezoek aan Schotland niet om te genieten van woeste wolkenpartijen boven de kraakheldere meren. ’s Winters is het in het noorden van Schotland mogelijk om het indrukwekkende noorderlicht te zien. 

Typisch Schots

Schotland kent een aantal typische gebruiken. Een paar daarvan zijn zeer bekend, zoals de Schotse whisky, de doedelzak en de Schotse ruit. Andere zijn wat minder bekend. Een typisch Schots gerecht is bijvoorbeeld ‘haggis’, een vleesgerecht bestaande uit schapenlong, -hart en –lever, waar havermout, peper, zout en dierlijk vet aan wordt toegevoegd. Haggis wordt traditioneel geserveerd met aardappelpuree en koolraap en is volgens de Schotten een echte delicatesse.Durft u het te proeven als het u voorgeschoteld wordt?

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd