Ga naar de homepage

Campings in Wales

Als kampeerder denk je misschien niet zo snel aan Wales. Toch is dit kleine land zeer de moeite waard om te bezoeken. Bent u op zoek naar rust, schitterende natuur en kleinschalige gezelligheid, dan is Wales een ideaal vakantieland. Extra rustig en voordelig is het er in het laagseizoen, wanneer u er met CampingCard ACSI bovendien goedkoop kunt kamperen. 

Lees meer

Tips Wales

●    Wales is een echt wandelland. Er zijn dan ook genoeg wandelroutes uitgestippeld, dwars door de mooie natuur. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de groene heuvels op de wandelroute Offa’s Dyke Path, een veelzijdige route die je leidt langs karakteristieke dorpjes en door de door kalmte omgeven natuur.

●    Kasteel Caernarfon werd in 1823 gebouwd door koning Edward I, na zijn verovering van het graafschap Gwynedd. Met de hoekige vormen en robuustheid van het kasteel probeerde de koning zijn machtsvertoon te vergroten. Ook nu nog ziet het aan het water gelegen gebouw er indrukwekkend uit. Kasteel Caernarfon is een goed uitgangspunt om de geschiedenis van Wales te leren kennen. 

●    De Brangwyn Hall is een concertzaal in Swansea, vernoemd naar de in Brugge geboren kunstenaar Frank Brangwyn, van wie enkele kunstwerken in het gebouw hangen. In het statige Brangwyn Hall, zowel van buiten als van binnen imposant, worden talrijke concerten gehouden. Elke herfst vindt hier een muziekfestival plaats, waarbij orkesten en solisten van internationale allure optreden. Swansea zelf is ook zeker een bezoek waard.

Voordelig kamperen in Wales

Heel goedkoop is de Welshe camping niet, maar met CampingCard ACSI kunt u er toch voordelig kamperen. De Welshe campings liggen in een prachtige, rustieke omgeving en ze hebben over het algemeen ruime kampeerplaatsen. De gastvrijheid en behulpzaamheid van het campingpersoneel zullen een steentje bijdragen aan een geslaagde vakantie in het laagseizoen.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Het Welsh is een Keltische taal, die in Wales door zo’n 20% van de bevolking wordt gesproken. Een van de kenmerken is het gebruik van veel opeenvolgende medeklinkers. Kijk maar eens naar de op twee na langste plaatsnaam ter wereld: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch heeft maar liefst 58 karakters en betekent ‘Kerk van de Heilige Maria in het dal van de witte hazelnotenboom bij de snelle draaikolk en de kerk van de Heilige Tysillio met de rode grot.’ Voor toeristen is vooral het plaatsnaambord bij het treinstation een bezienswaardigheid en een veelvuldig gefotografeerde bijzonderheid. Leuk dus om er even langs te rijden. 

Klimaat in Wales

Voor een zonvakantie is Wales niet het meest geschikte land. Maar daarvoor ga je er ook niet heen. Wel voor de prachtige wolkenpartijen, of om eens lekker uit te waaien. Wales kent milde winters waarin het weinig vriest. Vooral aan de kust blijven de temperaturen in de winter boven nul door de aanvoer van warm zeewater. De zomers in Wales zijn aangenaam koel met een maximumtemperatuur van zo’n 20 graden. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd